Estático: Atención al cliente, formularios

FAQs

Preguntes més freqüents

Durant l’any 2024, el transport urbà a Palma és gratuït per a les persones titulars i portadores de la Targeta Ciutadana o Targeta Intermodal amb perfil actualitzat. En 2025, l'EMT palma recupera le tarifes i abonaments vigents abans de la gratuïtat. Poden consultar totes les tarifes i abonaments disponibles segons el seu perfil a l'apartat Tarifes (https://www.emtpalma.cat/ca/tarifes)
A l’hora d’accedir al bus des d’una parada, les persones que portin cadira de rodes tenen prioritat per accedir davant aquelles, que a la mateixa parada, estiguin esperant amb cotxets d’infants, bicicletes o VPM. Malgrat l’anterior, si el bus es troba amb la plataforma central ocupada per cotxets, VMP, bicicletes, o altres objectes amb els que s’hagi permès pujar als usuaris, i no existeix espai suficient, es condiciona el possible accés de les persones amb mobilitat reduïda al bus, per la seva pròpia seguretat.
Si, sempre que el cotxet estigui plegat. En cas contrari tindran que accedir per la porta del mig, i en aquest cas, immediatament s’han de col·locar a la plataforma central, acciona els mecanisme de seguretat del cotxet i romandre al seu costat tenint cura en tot moment de l’infant.
Sempre per la rampa central, situant-se tot seguit a la plataforma central habilitada a tal efecte, accionat les mesures de seguretat de la cadira, mirant cap a la porta de forma lateral, segons sigui el model de vehicle al que s’ha accedit, i utilitzant les mesures de seguretat amb les que compti el mateix.
Des del dia 30 d'octubre de 2023, els patinets i monocicles elèctrics (VMP) no poden accedir als busos de l'EMT Palma per motius de seguretat. Les bicicletes poden pujar al bus si són plegables i estan plegades. 
Si estàs empadronat a Palma, només necessites la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma per a pujar al bus de franc, fins al dia que facis els 17 anys.
Si encara no tens la teva targeta, hi han 4 oficines d’atenció ciutadana Palma que l’emeten al moment: OAC PERE GARAU, OAC SANT FERRAN, OAC SANT AGUSTÍ i OAC L’ARENAL. A més, també pots venir a les nostres oficines amb cita prèvia: https://citaprevia.emtpalma.cat/
Per a treure’t la teva targeta ha de venir un dels teus pares o tutor amb el teu DNI o el llibre de família. Si ja tens 14 anys, només s’accepta el DNI. A partir de 16 anys pot venir tot sol amb el seu DNI.
 
El dia que fas els 17 el perfil de la targeta caduca I canvia automàticament a RESIDENT, amb la qual cosa passaràs a pagar el teu bitllet com els altres. Però… I si continues estudiant? Llavors tens descompte…
Ves a qualsevol OAC de l’Ajuntament (això sí que ho pots fer a qualsevol OAC exceptuant OAC Son Moix) o vine a la nostra oficina amb cita prèvia i porta’ns la teva matrícula del curs 22/23 o document de pagament o qualsevol document acreditatiu on constin els estudis realizats i el curs academic actual i t’activarem el perfil ESTUDIANT. La quota mensual és de 20 € amb viatges il·limitats.
L’EMT Palma posa els seus abonaments a disposició dels titulars de la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma. Aquí es poden consultar les diferents tarifes d'abonament segons el perfil: https://www.emtpalma.cat/ca/tarifes . 
Molts municipis de les Illes Balears tenen conveni amb l’Ajuntament de Palma per a bonificar alguns dels perfils de Targeta Ciutadana. Podeu consultar les condicions del vostre municipi en aquest enllaç.
En aquest cas disposau de la targeta multiviatge prepagada de 10 viatges.
Els abonaments mensuals duren 30 dies naturals, i s’activen el primer cop que es puja al bus i es passa la targeta, no en el moment de compra.
Els abonaments es poden carregar, sense cost addicional, als punts de recàrrega autoritzats o a les màquines situades al carrer. A l’establiment heu de demanar al comerç el tipus d’abonament que voleu: 20 viatges, 50 viatges o Il·limitat si teniu perfil resident. Si teniu altres perfils, com ara pensionista, universitari o família nombrosa / monoparental, consultau els abonaments especials en aquesta pàgina https://www.emtpalma.cat/ca/tarifes. A la màquina teniu un selector per a escollir el tipus d’abonament que estigui disponible segons cada perfil. Podeu consultar els punts de recàrrega al següent enllaç: https://www.emtpalma.cat/ca/punts-de-recarrega
Si carregau un segon abonament quan encara en teniu un en vigor, el segon abonament no s’activarà fins que s’esgoti l’anterior si són del mateix tipus. Si no és el cas, el segon abonament carregat pot sobreescriure el ja vigent.
Els abonaments poden emprar-se a tota la xarxa, excepte a les línies de tarificació especial. L’abonament “viatges il·limitats / 30 dies” és l’únic vàlid per a les línies de l’aeroport.
L’EMT Palma disposa de sis tipus d’abonaments mensuals:
  • 20 viatges en 30 dies naturals per residents
  • 50 viatges en 30 dies naturals per residents
  • Il·limitat de 30 dies naturals per residents
  • Il·limitat de 30 dies naturals per estudiants
  • Il·limitat de 30 dias per pensionistes i discapacitats
  • Il·limitat de 30 dias per a família nombrosa / família monoparental
Cadascun d’aquests abonaments té un preu adaptat al perfil de la Targeta Ciutadana activat.
Els perfils s’activen quan s’emet la targeta i s’adapten a les circumstàncies personals de l’usuari. S'han de renovar periòdicament (tenen caducitats diferents). Actualment hi ha 8 perfils actius:
  • Menor gratuït: Fins que l’infant fa 17 anys viatja gratuïtament a totes les línies.
  • Resident: El perfil general de la majoria dels usuaris. Només cal estar empadronat a Palma o a municipi amb conveni i aportar el DNI, Nie, passaport o permís de conducció que estigui en vigor. El perfil de resident a Palma caduca als 3 anys. El de fora de Palma, cada any.
  • Estudiant: Matriculat durant el curs en vigor. S’ha d’aportar un document que justifiqui la matricula i és vàlid des de l’1 de setembre al 31 d’agost.
  • Carnet Verd * (discapacitats, pensionistes...)
  • Carnet Gran B*
  • Carnet Gran A (gratüit)
  • Famíli nombrosa / família monoparental
  • Palma amb Tu *
* Consulteu les condicions d’aquests perfils al següent enllaç: https://bit.ly/3P9N9HZ
Podeu escriure un correu electrònic a usuaris@emt.palma.cat o un missatge directe a les nostres xarxes socials.
Aquest servei dirigit a millorar la seguretat de les dones en els seus trajectes de tornada a casa.
El servei de parades a la demanda permet sol·licitar la baixada entre parades oficials del recorregut amb l’objectiu de millorar la seva seguretat al viatjar en bus.
En totes les línies del NitBus, que operen els divendres, dissabtes i vigílies de festius.
La parada a la demanda ha de ser sol·licitada expressament al/a conductor/a per part de dones.
Serà necessari comunicar personalment al conductor/a amb suficient antelació al lloc on desitgi baixar la persona que hagi sol·licitat la parada, que s’haurà de situar a la part davantera de l’autobús i la baixada només es realitzarà per la porta davantera.
En la totalitat de la xarxa de NitBus, excepte a l’avinguda de Gabriel Roca (Passeig Marítim) de Palma.
Les parades a demanda només seran per baixar. No es podrà pujar al bus en aquestes parades.
El requisit fonamental és que existeixi una vorera d’una amplada mínima d’un metre i que no es generin situacions de perill, ni per la persona que ha de baixar ni pel tràfic en general.A continuació es recullen algunes de les principals circumstàncies en què no es podrà realitzar la baixada:
·No es podrà aturar a menys de cinc metres d’una vorera, cruïlla o bifurcació.
·No es podrà obstruir els accessos de vehicles a immobles degudament senyalitzats amb el corresponent gual, ni obstaculitzar la utilització normal del pas de sortida o accés de persones a un immoble.
·No es podrà realitzar aturada en llocs on s’impedeixi la visibilitat de la senyalització a altres usuaris de la via pública o els obligui a fer maniobres.
·No es podrà fer aturada en illetes, mitjanes, passos a nivell, passos per a ciclistes, passos de vianants ni vorades rebaixades.
·No es podrà realitzar aturada on estigui prohibit de forma explícita.
·En cas de dubte, prevaldrà el criteri del conductor o conductora.
En accedir a l’autobús per la rampa, la usuària que vagi amb cadira de rodes li comunicarà al conductor/a el lloc on desitja baixar. El/la conductor/a li comunicarà si el punt reuneix les condicions necessàries per a poder baixar la rampa o li proposarà un punt de desembarcament alternatiu que sí reuneixi les condicions.
A tota la xarxa de la TIB i de l’EMT Palma
A tota la xarxa de l’EMT-Palma i a línia del Metro1 del TIB
Per als usuaris de la Targeta Intermodal, el tram fet amb l'EMT Palma és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes dins d'un període de temps determinat: TIB » EMT Palma: dins dels 60 minuts entre la validació de sortida del TIB i la validació d'entrada a l'EMT Palma. EMT Palma » TIB: dins dels 90 minuts entre la validació d'entrada a l'EMT Palma i la validació d'entrada al TIB. Per al trajecte amb les línies d'aeroport de l'EMT Palma el transbordament NO és gratuït. Si es fa transbordament entre TIB i EMT Palma, es carregarà 1,15 euros a la Targeta Intermodal del TIB. Sense transbordament el trajecte costarà 5 euros.
La targeta ciutadana segueix operant a la xarxa de l’EMT Palma i també a la línia M1 del metro del TIB. Si empra la Targeta Intermodal i només viatja amb l'EMT Palma, a l'usuari se li descomptarà 1,15 euros del seu saldo.
El saldo de la Targeta Intermodal es carrega a la web del TIB, a les màquines expenedores de tren i metro i a bord del bus del TIB. NO es fan càrregues de saldo als busos de l’EMT.
A la xarxa TIB es validarà tant a l'entrada com a la sortida. A la xarxa de l'EMT Palma només es validarà a l'entrada del bus.
Per a incidències de la Targeta Intermodal als busos de l'EMT Palma, els usuaris han de posar les reclamacions a través de la web del TIB. No es faran les reclamacions a la web de l'EMT Palma ni a les oficines de l'EMT Palma.
La Targeta Ciutadana és el mitjà de pagament que surt més barat. Segons la teva situació (resident, estudiant, pensionista, família nombrosa...) pagaràs una quantitat diferent. A més a més, si ets resident a Palma, o algun municipi amb conveni, tens l’opció de carregar a la targeta un dels abonaments integrats en aquesta: T- 20 viatges, T- 50 viatges o un dels T-Mes il·limitat, per a resident, pensionista, menor o família nombrosa, que suposen un estalvi important respecte del preu per viatge dels perfils i del bitllet senzill i que, en el cas dels T-Mes, et permetran realitzar viatges sense límit durant 30 dies naturals. Tots els abonaments són vàlids per a les línies urbanes (excepte a la A1 i A2, on només es pot fer servir el T-Mes il·limitat de resident) i caduquen al cap de 30 dies naturals després de la seva primera validació. La targeta ciutadana permet a més a més, realitzar transbord gratuït a qualsevol altre línia diferent fins a 90 minuts després de la primera validació*. Aquí es pot revisar tota la informació de tarifes i abonaments: https://www.emtpalma.cat/ca/tarifes.
La Targeta T- 10 viatges permet viatjar a totes les línies urbanes per un preu més reduït que el bitllet ordinari. Aquestes targetes no es poden recarregar i no permeten transbordament gratuït. Es poden adquirir, sense cost addicional, al centre d'atenció al client de l'EMT, papereries, estancs i d'altres centres autoritzats. Trobaràs el llistat dels punts de venda clicant aquí
Quan pagues amb la Targeta Ciutadana, tens 90 minuts per poder realitzar un transbordament gratuït a qualsevol altra línia urbana diferent. Per això només has d’acostar la targeta a la màquina cancel·ladora i aquesta detectarà que fa menys de 90 minuts que has pujat al primer bus i descomptarà un viatge sense fer cap càrrec. Si el teu destí final és l’Aeroport i has de pujar primer a una línia urbana, per després transbordar a la A1 o A2, quan pugis al primer bus hauràs de pitjar el botó núm. “3” de la cancel·ladora i després passar la targeta. D’aquesta forma et descomptarà el preu de la tarifa d’aeroport que te correspongui segons el teu perfil. Quan pugis més tard a la línia de l’aeroport i passis de nou la targeta, es realitzarà el transbord gratuït. Si el teu origen és l’aeroport, en pujar al bus pagaràs la tarifa corresponent i després, en accedir a qualsevol altre línia urbana i acostar la targeta a la validadora, es farà transbordament gratuït.
La tarifa depèn del perfil activat en la targeta. Aquest perfil dependrà de les teves circumstàncies personals en cada moment (estudiant, pensionista, desocupat, etc.) Per poder abonar la tarifa corresponent al teu perfil has de tenir carregat el moneder de la teva targeta. També pots carregar un abonament mensual que te proporcioni una tarifa mes econòmica segons les teves necessitats. Pots consultar les tarifes vigents fent click aquí.
Depèn del nombre de viatges que realitzis en un mes. Si només en fas un al dia o entre 4 i 5 a la setmana, et convé el T-20. Per dos o més al dia, el T-50, i si en fas més de 4 al dia, potser et convingui el títol il·limitat, amb preus molt econòmics per a pensionistes, famílies nombroses o estudiants.
Si es tracta del mateix, no fa falta esgotar-lo però si vols carregar un títol diferent al que encara està actiu, sí que és necessari esperar que caduqui.
Fins que no valides el primer viatge no comença a comptar, independentment de quan hagis fet la càrrega.
Entre els 5 i els 16 anys, els infants i joves empadronats a Palma o algun municipi que hagi signat conveni de targeta ciutadana amb l’Ajuntament de Palma on es contempli aquest perfil, viatjaran de forma gratuïta, sent necessari, no obstant, portar la targeta degudament actualitzada i cancel·lar el viatge. També els majors de 60 anys als que correspongui el perfil de Carnet Gran A, podran viatjar gratuïtament.
Basta acudir a qualsevol Oficina d’Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Palma (OAC) o a la nostra oficina d’atenció al client de l’EMT, amb la teva targeta ciutadana i DNI, si tens més de 14 anys. Per actualitzar el perfil dels menors de 14 anys és necessari que acudeixi el pare o mare empadronat amb el menor amb el seu DNI i la targeta ciutadana del nin o nina.
Pots sol·licitar-la a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Palma (OAC) i a la nostra oficina d'atenció al client presentant només el DNI i/o el llibre de família si és per a un menor. Les persones que resideixin a municipis amb conveni en matèria de Targeta Ciutadana amb l'Ajuntament de Palma han d'anar als seus respectius ajuntaments. Trobaràs tota la informació sobre sol·licitud i documentació a aportar fent click aquí
Per recuperar-la t’has de presentar a l’oficina d'atenció al client de l'EMT, on podràs  sol·licitar-ne la seva devolució presentant el DNI; en el cas de que la targeta pertanyi a un menor al teu càrrec, a més, hauràs de presentar també el seu DNI, o bé el llibre de família. Transcorregut un mes des de la sol·licitud, la podreu recuperar a la mateixa oficina presentant el DNI i previ pagament del recàrrec extraordinari per ús indegut establert al Reglament de drets i deures dels usuaris del Transport públic de Palma. En el cas de que no hagis validat la targeta en pujar al bus hauràs de pagar un recàrrec per l’import del triple del bitllet ordinari de la línia que estiguis utilitzant, bé a l’inspector en el mateix moment, o bé a les oficines d’atenció al client de l’EMT en un període màxim de 5 dies hàbils. En cas de no acudir a l’oficina, es bloquejarà la targeta havent de sol·licitar-ne un duplicat previ pagament del recàrrec extraordinari que te correspongui.
Sí, i a més a més, hauràs de pagar el bitllet, i la sanció si te l’ha retirat un inspector.
S’ha d’intentar sempre pagar amb l’import més aproximat possible al preu del bitllet i en tot cas amb moneda no superior a 10 euros, tal com estableix el Reglament de drets i obligacions de l'usuari del transport públic a Palma.
L’EMT compta amb una flota completament adaptada i les persones impossibilitades que es traslladen amb cadires de rodes, poden accedir al vehicle per la porta central mitjançant la rampa d’accés que desplegarà el conductor. Tot seguit, s’ha de situar a la plataforma central al lloc reservat per les cadires de rodes.
En pots dur si són de petites dimensions i sempre que no suposin molèsties o incomoditats per a la resta dels viatgers, la qual cosa ha de determinar el conductor, com a responsable del vehicle. En el cas de les línies A1 i A2 sí està permès i la majoria dels bussos assignats disposen d’espai per poder col·locar petits embalums sense molestar la resta d’usuaris.
Des del dia 30 d'octubre de 2023, els patinets i monocicles elèctrics (VMP) no poden accedir als busos de l'EMT Palma per motius de seguretat. En el cas de bicicletes, poden  pujar al bus si són plegables i estan plegades. També poden accedir els patinets infantils de petites dimensions, però no es pot pujar amb una bicicleta oberta, ni amb cap post de surf, ni tampoc amb patins posats.
Si, sempre que vagin amb corretja i portin morral. Pots consultar les normes per poder pujar cans al bus al següent enllaç: http://www.emtpalma.cat/ca/acces-cans-al-bus. També poden pujar animals petits, si els portes en una bossa o maleta adaptada per traslladar-los, i sempre que el conductor consideri que no són una molèstia o un perill per a la resta dels viatgers.
Pots accedir al bus per la seva porta central amb el cotxet obert, sempre que l'ocupació efectiva i màxima del vehicle ho permeti. En pujar t’has de situar immediatament a la plataforma central de l'autobús i accionar tots els mecanismes de seguretat del cotxet, mantenint l'infant dins d’aquest, fermat amb el seu cinturó, durant el viatge. En tot moment, la persona adulta que acompanya l'infant n'és responsable durant el trajecte. També pots pujar amb el cotxet plegat per la porta davantera si l’ocupació del vehicle no permet l’accés amb aquest obert.
No és necessari desplegar la rampa per pujar amb un cotxet d’infant individual, ja que tots els nostres vehicles disposen del sistema d’agenollament que permet acostar el vehicle al terra o a la plataforma. Només si es tracta de cotxets de bessons o d’infants amb discapacitat està indicat fer ús de la rampa.
Dins del bus hi ha uns seients d’ús preferent per a persones amb mobilitat reduïda, que els usuaris que n’estiguin fent ús, han de cedir a les persones que els puguin necessitar, com ara majors, si es desplacen amb crosses o les dones embarassades.
En el cas que viatjant en el bus sofreixes danys personals o materials, has de comunicar-ho obligatòriament i de manera immediata al conductor, qui si és necessari requerirà la presència de l’ambulància o policia i en tot cas prendrà nota de les teves dades personals per poder realitzar posteriorment el corresponent comunicat d’accident. Els usuaris accidentats haureu de contactar amb l’EMT Palma, al correu usuaris@emt.palma.cat i us indicaran el procediment a seguir.
Els objectes trobats als autobusos de l'EMT s'envien el dia laboral següent a l’Oficina d'Objectes Trobats de l’Ajuntament de Palma al carrer Jaume Lluis Garau, 4, edifici Avingudes, on es podran recuperar. En l’oficina d'atenció al client de l'EMT us podem informar de la llista d'objectes trobats, però no tenim la custòdia.
Mitjançant alguna de les opcions següents: • A través del formulari que et facilitem en la pàgina “Queixes, reclamacions i suggeriments”: • A través del full de reclamació que pots obtenir a l’oficina d’atenció al client de l’EMT (carrer Josep Anselm Clavé, 5 bx 07002 Palma). • Enviant un e-mail amb totes les dades personals i de la reclamació a usuaris@emt.palma.cat Per fer reclamacions sobre algun sinistre és imprescindible conservar el bitllet o presentar la Targeta Ciutadana o la Targeta 10 amb què s'ha abonat el trajecte, si els fets s'han esdevingut dins de l'autobús.
Pots accedir a la pàgina web de l'EMT (www.emtpalma.cat) o descarregar-te l’aplicació gratuïta MobiPalma. També pots enviar un e-mail a usuaris@emt.palma.cat amb la teva pregunta o telefonar al 971 21 44 44 o acudir personalment al Centre d'Atenció al Client del carrer Josep Anselm Clavé, núm. 5, de Palma, on actualment s’atén només amb cita prèvia que pots sol·licitar al següent enllaç: https://citaprevia.emtpalma.cat/?seccion=citaPrevia&subSeccion=solicitud
A cada parada hi ha informació de totes les línies que hi passen, especificant el seu itinerari, des de la parada on te trobes i en la direcció de la marxa. D’aquesta forma podràs veure els itineraris coincidents, si passa més d’una línia, i triar la que més te convingui, per trajecte o freqüència. Per facilitar la teva ubicació, la parada en la qual te trobes està assenyalada amb un indicatiu vermell. També pots consultar els plànols penjats a les marquesines, tant al davant com al darrera, o la informació a la plana web de l’EMT (www.emtpalma.cat) o a l’aplicació gratuïta MobiPalma.
És una parada en la qual, simultàniament, dos autobusos poden deixar pujar i baixar passatgers. Sense haver d’esperar que el primer bus acabi. Les parades dobles permeten escurçar el temps d’aturada dels autobusos i, per tant, reduir el temps total del trajecte. Una parada doble consisteix en una parada central, formada per una marquesina o un Pal Integral i un altre pal senyalat amb el número 1 o 2. El primer autobús que arriba a la parada es deté al punt de parada 1, sempre que li sigui possible. Si arriba un nou autobús a la parada quan el punt de parada 1 està ocupat, aquest bus es deté i recull passatge al punt de parada 2. No obstant, si algun client invident vol accedir en aquest bus, sí que es detindrà en el punt de parada central a pesar que el bus ja hagi efectuat parada en el primer punt.
Sí, si estàs en una parada i veus arribar l'autobús que t'interessa, has de fer un senyal amb la mà perquè el conductor sàpiga que vols pujar. A més has de guardar la distància prudent de seguretat amb la calçada i no esperis l'autobús en la punta de la vorera ja que el retrovisor et pot colpejar. En el cas de que l’autobús ja ha efectuat la parada que correspon i ja ha iniciat la marxa quan tu arribes, el conductor no està obligat a tornar a obrir les portes.
Amb l’aplicació gratuïta MobiPalma, que pots descarregar-te en el teu dispositiu mòbil des de la teva app store, tant per a Android com per a IOS. Accedint a autobús de l’EMT i pas per parada. A més a més, aquesta aplicació permet guardar-te les parades de les que més facis ús com a favorites i amb noms descriptius per facilitar-te la recerca, així com posar-te alarmes perquè t’avisi amb els minuts d’antelació que tu programis, del pas del pròxim bus de la línia que esperes. A més, pots consultar-ho també a les més de 100 pantalles informatives que l’EMT té distribuïdes per les parades de la seva xarxa de transports i que mostren el temps que falta perquè arribin les diferents línies que s’aturen en cadascuna d’elles.
No, no està permès pujar al bus menjant ni bevent.
Tot el que cal saber per conèixer els teus drets i les teves obligacions com a usuari o usuària del transport públic està recollit en el Reglament del Servei de Transports Col·lectius Urbans de Palma de Mallorca, de 21 de desembre de 2006, publicat al BOIB nº 14 de 27/01/2007.

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas