Estático: Atención al cliente, formularios

Com utilitzar el bus

Com utilitzar el bus

Abans d’accedir a l’autobús

 • Quan arriba l'autobús, comprova el número i la direcció d'aquest assenyalats al rètol davanter superior del vehicle.

 • Espera a prop de l'indicador de la parada, sense sortir al carrer o a la carretera i, quan vegis que s'aproxima l'autobús, fes una indicació amb la mà per informar al conductor que hi vols pujar.

 • Procura tenir preparat el títol de transport que hagis d'utilitzar o l'import més aproximat possible (com màxim 10€) per pagar el bitllet corresponent al trajecte que vulguis realitzar.

 • Quan el conductor així ho indiqui, no hi podràs pujar objectes, paquets, etc., que per les seves dimensions o característiques puguin dificultar la mobilitat a l'interior del bus; molestar la resta de viatgers o posar-los en perill.

 • Si accediu amb cotxets de bebè per la porta central, un cop col·locat el cotxet a la plataforma central i accionades les mesures de seguretat del mateix, t'has d’acostar al conductor per abonar el bitllet o cancel·lar la targeta.

Accedir al bus

 • Per a la teva seguretat, no intentis pujar al bus fins que aquest no estigui totalment aturat ni quan es vagin tancant portes per reprendre la marxa.

 • L'accés s'ha de fer sempre per la porta davantera, respectant el torn, situant-se a la part dreta si heu d'adquirir bitllet i a la part esquerra si has de pagar amb la Targeta Ciutadana o Targeta 10, i evitar així patir molèsties i aglomeracions. Únicament a la L8 i L10 es permet també l'accés per la segona porta davantera. En aquest cas, deixa que baixin les persones que així ho desitgen, abans de pujar. 

 • Si adquireixes un bitllet ordinari, hauràs de pagar amb l'import exacte o més aproximat possible al preu, i com a màxim amb la quantitat de 10 €.

 • Si utilitzes la Targeta Ciutadana o la Targeta 10, has d'apropar-la a la cancel·ladora on el visor us mostrarà el saldo restant. Si la cancel·ladora emet tres xiulets consecutius és senyal que l'operació no ha anat bé, per la qual cosa hauràs de consultar el conductor.

 • Una vegada que el conductor hagi iniciat la marxa, no té obligació de detenir-se per permetre l'accés a nous viatgers, ja que això podria resultar perillós per a la circulació i a més suposaria un retard.

 • En casos imprevists, com avaries o accidents, en els quals s'hagi de canviar de bus durant el trajecte, els viatgers han de fer transbordament a un altre vehicle utilitzant el mateix bitllet o títol de transport, seguint les instruccions del nostre personal.

Transbordaments gratuïts entre línies urbanes diferents

 • Aquest sistema permet satisfer de la millor manera possible els desplaçaments dels ciutadans. Així, en el termini màxim de 90 minuts, cada viatger de l'EMT pot fer gratuïtament un (1) transbordament entre línies urbanes diferents, per arribar a la seva destinació, abonant només un viatge, sempre que hagi pagat amb la Targeta Ciutadana. Per a aquesta operació ha de tornar a apropar la targeta a la màquina cancel·ladora, que registrarà el transbordament sense cap cost.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas