Editor de continguts

L'EMT Palma consolida i amplia el projecte pilot d'accés al bus per la segona porta davantera

NOTÍCIES

01 de set. 2023

L'EMT Palma consolida i amplia el projecte pilot d'accés al bus per la segona porta davantera
La mesura ha tingut molt bona acollida entre els usuaris i ha permès reduir significativament l'efecte “autobús complet” a la L8 durant el mes d'agost A partir de l'11 de setembre, s'amplia la mesura a la L10 (Sindicat-Son Castelló)

La mesura ha tingut molt bona acollida entre els usuaris i ha permès reduir significativament l'efecte “autobús complet” a la L8 durant el mes d'agost

A partir de l'11 de setembre, s'amplia la mesura a la L10 (Sindicat-Son Castelló)

 

Palma, 04 de setembre de 2023.- L'EMT Palma consolidarà i ampliarà el projecte pilot d'accés al bus per la segona porta davantera que es va posar en marxa a la L8 (Sindicat-Son Roca) durant el mes d'agost amb l'objectiu de agilitzar la pujada dels usuaris i millorar-ne la distribució al vehicle. L'èxit de la prova pilot permetrà mantenir aquesta mesura a la L8 de forma permanent i ampliar-la a la L10 (Sindicat-Son Castelló) a partir del dia 11 de setembre.

La prova pilot ha resultat satisfactòria, ja que ha permès agilitzar la pujada dels usuaris, reduint el temps a cada parada i, sobretot, facilitant que els passatgers avancin cap a la part posterior del vehicle, evitant aglomeracions a la part davantera. L'objectiu principal de la mesura era donar solució a una situació que es produeix sovint als grans autobusos: una acumulació de viatgers a la part frontal de vehicle, que acaba impedint que pugin més passatgers, quan en realitat encara queda lloc a la part posterior del bus.

De fet, durant la prova pilot a la L8, s'ha reduït considerablement la percepció ciutadana que l'autobús no parava perquè estava complet en acumular-se tots els usuaris a la part davantera. Ara, l'autobús recull amb normalitat els passatgers a totes les parades, cosa que ha generat una mitjana de recollida de 11.400 persones al dia entre setmana.

D'altra banda, la resposta ciutadana ha estat molt bona i, a les avaluacions realitzades, la valoració ha resultat molt positiva. Les inspeccions realitzades també avalen el bon funcionament d'aquesta mesura.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas