Editor de continguts

L’EMT i la plataforma Spare llancen una App per fer servir el transport a la demanda diàriament a la línia 31 i a la línea 23 durant els caps de setmana i dies festius

NOTÍCIES

27 d’abr. 2020

L’EMT i la plataforma Spare llancen una App per fer servir el transport a la demanda diàriament a la línia 31 i a la línea 23 durant els caps de setmana i dies festius

Des del passat 4 d’abril aquest servei ha funcionat en període de proves a la L31 (Sant Jordi-Sindicat) i la L23 (s’Arenal-parc Aquàtic-plaça d’Espanya) per cobrir determinats trams i dies de cap de setmana i festius  amb poca afluència de passatgers

Dalmau: “Aquest acord entre EMT, taxis i la plataforma Spare ens permet adaptar de forma ràpida la mobilitat a les necessitats reals de la ciutadania i contribuïm a pal·liar els efectes que la crisi de la covid-19 provoca al sector del taxi”  

Les persones usuàries s’han de descarregar l’App o cridar per telèfon al 608790929 i estar a l’aturada cinc minuts abans de l’hora de recollida

Palma, 27 d’abril de 2020.- L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha posat en marxa el servei de transport a la demanda a la L31 (Sant Jordi-Sindicat) i durant els caps de setmana i festius a L23 (S’Arenal-parc Aquàtic- plaça d’Espanya) .  Així, en concret a la L31 es connecta amb aquest nou servei la zona de s’Aranjassa i es Pil·larí amb l’àrea d’intercanvi situada al Palma Aquàrium  on es pot transbordar amb altres línies de la xarxa de l’EMT com la Línea 25, la línea 35 i línia 23 durant els dies laborables.

La posada en marxa d’aquest servei, que ha funcionat en proves des del passat 4 d’abril, és possible gràcies a la col·laboració entre l’àrea de Moblilitat Sostenible, l’Empresa Municipal de Transports (EMT)  i la plataforma Spare i el sector del taxi.

Així, els usuaris i usuàries poden sol·licitar viatges des d’una app mòbil Spare o bé cridar per telèfon al 608790929. En haver sol·licitat el servei la persona usuària es desplaça a l’aturada indicada amb cinc minuts d’antelació.

El servei es presta tant amb taxis com en vehicles propis de l’EMT. En concret a les aturades  en sentit Palma Aquàrium P283 (S’Aranjassa); P952 (es Pil·larí)i P366 (Aquàrium)  i en sentit es Pil·larì-s’Aranjassa a les aturades P384 (Aquàrium), P947 (es Pil·larí) i P 283 (s’Aranjassa) i durant els caps de setmana i festius a la L23 (s’Arenal-parc Aquàtic-plaça d’Espanya).

Aquest servei s’ha implementat en un temps record i té l’avantatge d’evitar esperes per part dels usuaris.  En 48 hores, un equip tècnic de l’EMT va configurar la plataforma tecnològica i es varen dur a terme les proves necessàries per personalitzar-ho.

Comunicat al sector dels taxis

L’objectiu d’aquesta mesura és millorar el transport públic fomentant la col·laboració entre l’EMT i el sector del taxi de Palma per garantir una resposta eficient que arribi a tots els usuaris durant al crisi ocasionada per la covid-19.

En aquest sentit, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha comunicat avui al sector del taxi la possibilitat de prestar aquest nou servei. “La filosofia d’aquesta mesura no és altre que la de compartir sinèrgies i crear una oportunitat enfront d’aquesta situació de crisi que no podem determinar encara fins quan durarà”, diu Dalmau.

Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible es recorda que aquesta nova formula permet “adaptar de forma ràpida i eficient la demanda de la mobilitat actual als canvis ocasionats per la crisi sanitària ocasionada per al covid-19.

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas