Asset Publisher

La parada de la plaça d’Espanya estrena el primer prototip de noves pantalles informatives de l’EMT Palma

NEWS

29 Mar 2023

La parada de la plaça d’Espanya estrena el primer prototip de noves pantalles informatives de l’EMT Palma
La majoria de les pantalles s’instal·laran a les parades i estaran dotades de la darrera tecnologia Led i altaveus per facilitar informació a persones invidents Francesc Dalmau: “Aquesta pantalla multicolor és la primera d’aquest tipus que s’instal·la a tota Europa” Aquest projecte ha rebut finançament de la Unió Europea a traves del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Palma, 28 de març de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l’EMT, Mateu Marcús, han presentat avui la primera de les 227 pantalles informatives noves que es començaran a instal·lar a partir d’ara i que tenen per objectiu oferir una informació més clara i actualitzada als viatgers sobre l’arribada dels busos, les combinacions de línies, els horaris i els trajectes, així com avisos de darrer minut Aquestes pantalles substituiran les 90 pantalles actuals. A la presentació també han assistit el cap d'operacions, tecnologia i projectes de l’EMT, Josep Bestard, i el director general de Hanover Displays a Espanya i Portugal, Óscar Torres. 

 

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat que la nova pantalla que avui s’ha presentat a la parada número 1078 de la plaça d’Espanya (davant de l’Estació Intermodal) és la primera d’aquest tipus que es posa en marxa a tota Europa i s’emmarca a la inversió de 2.072.111 euros per renovar fins a 227 pantalles informatives que majoritàriament s’instal·laran a parades de bus. Així, des d’aquesta setmana i fins el mes d’abril s’aniran instal·lant fins a 10 pantalles noves més a diferents parades i, posteriorment, a partir del maig, s’ha planificat que se n’instal·lin una mitjana de 55 pantalles noves cada mes fins a completar la renovació. 

 

Francesc Dalmau ha assegurat que “aquest mandat l’EMT ha fet un bot qualitatatiu que podem resumir en tres “R”: la renovació de la flota, la replanificació de la xarxa amb més vehicles circulant, 180 que cada dia presten servei amb noves línies i avui la tercera “R” és la de la revolució digital que ens permet dmillorar l’experiència dels usuaris i augmentar la seva comfiança amb la seva xarxa de transport públic.”. 

 

Cal recordar que aquesta inversió inclourà també un nou gestor de continguts que permetrà amb un únic sistema programar avisos i informacions tant a les pantalles de l’interior del bus com a les que estiguin a les parades o a les oficines de l’EMT Palma i a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania. 

 

Aquesta inversió s’emmarca en el procés de transformació digital de l’EMT Palma que ha planificat tot un conjunt d’inversions perquè l’empresa esdevingui més  còmoda, més àgil i molt més propera i accessible. En concret, aquestes dues inversions tenen per objectiu oferir una informació més clara i actualitzada als viatgers sobre les parades, les combinacions de línies, els horaris i els trajectes, així com avisos de darrer minut. 

 

Dalmau ha recordat que es tracta d’un projecte que rep finançament de la Unió Europea NextGenerationEU - Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. 

 

Pantalles accessibles 

 

Les noves pantalles han estat adjudicades a l’empresa líder al món en pantalles Hanover Display per un import de 1.879.560 euros l’adquisició. Es tracta de pantalles informatives multimultic (les actuals són monocolor), amb una pixelació que permet reproduir diferents formats de continguts, Led d’alta luminiscència i alta visibilitat, altaveu connectat amb el sistema Ciberpas de la ONCE per millorar l’accessibilitat de les persones invidents i alta resistència que permet un  fàcil manteniment i reparació i tenen una vida de llarga durada. 

 

Aquestes noves pantalles, a més estan dotades de sistemes antivandàlics certificats i tot i que majoritàriament s’instal·laran a les parades de l’EMT Palma també es podran instal·lar a altres espais com les oficines de l’EMT o les OACS de l’Ajuntament. 

 

Aquest projecte, a més va lligat al nou software que s’adjudicà a l’empresa Inetum  España de gestió del contingut per les pantalles per un import de 192.551,76 euros. Aquest nou sistema pot administrar la xarxa de pantalles, agrupant-les per zones, línies i permet facilitar informació específica a cada una d’aquestes agrupacions, facilitant avisos de darrer minut específics. 

 

Així mateix, permet recomanar els millors transbords de cada parada i pot absorbir diferents fonts d’informació. A més,  el sistema de gestió d’informació és capaç de connectar-se a la central de cotxeres i al sistema informàtic dels busos, cosa que permet oferir informació en temps real a l’usuari. 

 

El nou gestor, entre d’altres avantatges, permet facilitar informació a l’interior del bus sobre transbords i permetrà reproduir múltiples formats i fonts de continguts. 

 

Aquestes dues inversions han rebut finançament de la Unió Europea - NextGenerationEU - Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. 

 

 

Objectius UE 

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Link per a més informació: 

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas