Asset Publisher

L'EMT presenta la campanya "Arriba on vulguis" engegada amb motiu del 8M

NEWS

07 Mar 2023

L'EMT presenta la campanya "Arriba on vulguis" engegada amb motiu del 8M
Palma, 7 de març de 2023,- El regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, el regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo, el gerent de l'EMT, Mateu Marcús i la directora general de Justícia Social, Meritxell Esquirol, han presentat avui la campanya "Arriba on vulguis", engegada per l'Empresa Municipal de Transports, l’EMT, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora.

Es tracta d’un autobús amb un vinil de la línia CC (Centre Històric) que ret homenatge a tres dones cèlebres que amb la seva feina i empenta han passat a la història de la humanit. Es tracta de Dervla Murphy, Amelia Earhart i Valentina Tereshkova. A banda del lema de la campanya, a un lateral del vehicle hi ha a un mural participatiu pintat aquest dissabte passat per les dones conductores de l'EMT i on figura la imatge d’aquestes tres dones cèlebres.


Dervla Murphy va ser una aventurera i escriptora irlandesa que va viatjar en bicicleta arreu del món. Amelia Earhart, escriptora i pionera de l'aviació. Va ser la primera dona a travessar volant l'oceà Atlàntic. Va establir molts de rècords i va ser pionera en promoure vols comercials. Valentina Tereshkova és la primera dona a arribar a l'espai. Va ser seleccionada entre més de quatre-cents aspirants.

"Volem fer palesa la feminització de la conducció ,que vàrem iniciar aquest mandat amb la incorporació d'un 40% de dones al personal de l'EMT mitjançant els diferents processos de selecció, ja sigui per concurs d'oposició com per concurs de mèrits" ha explicat el regidor Francesc Dalmau qui ha afegit que "cada vegada hi ha més dones a l'empresa municipal, també gràcies a la feina feta per l'Ajuntament amb aprovació d'un Pla d'Igualtat que ho garantís. Volem visualitzar que l'EMT cada vegada és més femenina. Aquestes dones són referents i volem que les nines i joves que pugin al bus puguin arribar allà on vulguin"

"Cada acció que fem per visibilitzar aquest lideratge que han tingut les dones al llarg de la història permet generar un efecte mirall sobre les dones del present perquè puguin aspirar a la professió que vulguin", ha explicat el regidor Alberto Jarabo, "volem que vegin que hi ha hagut exemples que els permeten somiar ser el que volem. Ho hem de visibilitzar perquè històricament ha estat molt amagat."

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas