Asset Publisher

Vuit busos de l’EMT Palma s’embarquen avui a la caravana humanitària de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

AKTUELLES

21 Mai 2022

Vuit busos de l’EMT Palma s’embarquen avui a la caravana humanitària de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
L’AAPSIB agraeix a l’EMT i a la resta d’entitats col·laboradores l’aportació del material que fa possible aquesta caravanaL’AAPSIB agraeix a l’EMT i a la  resta d’entitats col·laboradores l’aportació del material que fa possible aquesta caravana

Dalmau: “Aquesta acció solidària és fruit de l’estreta  col·laboració que mantenim des de l’EMT Palma amb L’AAPSIB des de fa anys i que ha permès fins ara aportar onze vehicles”

 

Un total de vuit busos antics de l’EMT Palma s’embarquen avui des del Moll de Palma cap a València amb motiu de la caravana humanitària 2022  de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí que envia ajuda humanitària als campaments de refugiats Saharauís a Tinduf (Algèria).

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l’EMT Mateu Marcús, la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia López, el Gerent de l’Hospital Universitari de Son Espases, Pep Pomar, el Director General de l’IB Salut, Juli Fuster i lliuraren ahir a la presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) , Catalina Rosselló, el material sanitari que viatjarà dins els vehicles.

Dalmau destaca que aquesta acció solidària és fruit de l’estreta col·laboració entre l’EMT Palma i l’AAPSIB. “ Aquest mes de febrer varem cedir tres busos mes de 12 metres i  ja són onze els vehicles de l’EMT Palma que hem lliurat a l’Associació”, ha dit el regidor.

La caravana que parteix avui en direcció a València estarà acompanyada del coordinador del projecte urològic , Joan Antoni Pascual,  i de set voluntaris  i des d’allà seguirà per carretera fins Alacant, on es reuniran amb tots els vehicles de diferents comunitats autònomes  que participen a aquesta caravana estatal coordinada per la delegació del Front Polisari a Espanya. Els vehicles embarcaran cap a Oran (Argèlia) i finalment cap els campaments de Refugiats Saharauis de Tinduf (Algèria).

Els busos cedits per l’EMT Palma estaran carregats de material sanitari de la comissió d’urologia i de material cedit per l’Hospital Universitari de Son Espases, a través d’un conveni de col·laboració signat l’any 2014 amb l’AAPSIB, així com roba esportiva cedida pel Consell de Menorca a través del Fons Menorquí de Solidaritat. El fons Menorquí de Solidaritat els ha aportat roba de tot tipus, l’Ajuntament d’Alaró mobiliari escolar, l’Associació de Lluita contra el càncer de les Illes Balears, camisetes per a nins i adults, i la residencia de La Bonanova de Palma, dependent de l’IMAS, material d’higiene i llits hospitalaris, a més de material cedit per l’Escola en Pau i l’Associació d’Amics del Poble Saharauí a Menorca. A tot això s’afegeixen onze ordinadors donats pel Sindicat d’Infermeria SATSE. Finalment, material del Programa de Salut Infantil Saharauí de l’AAPSIB, PISIS.

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas