Publicador de contenidos

Avui s’han adjudicat els cinc busos elèctrics amb pila d’hidrogen verd de l’EMT Palma

NOTICIAS

01 feb 2022

Avui s’han adjudicat els cinc busos elèctrics amb pila d’hidrogen verd de l’EMT Palma
Avui s’han adjudicat els cinc busos elèctrics amb pila d’hidrogen verd de l’EMT Palma

El consell d’administració de l’EMT Palma ha aprovat l’adjudicació provisional  a l’empresa Solaris Bus Ibérica de cinc vehicles de 12 metres per un import de 3.935.000 euros
L’adquisició d’aquests vehicles s’ha inclòs al projecte de finançament europeu Green Hysland que promou el desenvolupament d’energies netes
Dalmau: “Feim una passa més per innovar i l’EMT Palma podrà integrar aquesta energia de zero emissions al transport públic“ 


El consell d’administració de l’EMT Palma ha adjudicat avui a l’empresa Solaris Bus Iberica SLU el suministra dels cinc busos de 12 metres amb pila d’hidrògen verd. Així, s’ha adjudicat per un import de 3.935.000 euros la construcció d’aquests cinc busos que varen sortir a licitació el passat mes de juliol. 
L’adquisició d’aquests cinc nous busos estarà finançada pel Govern a traves de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors productius i aquests vehicles s’alimentaran amb part de d’hidrogen que es produirà a la planta de Lloseta, que esdevindrà un exemple del camí cap a la neutralitat climàtica, la descarbonització i la protecció del medi ambient que està impulsant el Govern.

En aquest sentit, l’adquisició d’aquests cinc busos ha estat inclosa al projecte europeu anomenat Green Hysland de desenvolupament d’ecosistemes d’hidrogen verd a Mallorca, que s’emmarca en els objectius de lluita contra el canvi climàtic per a 2050 i té per objectiu que l’illa esdevingui un referent europeu en matèria d’energies de zero emissions. 

 

Innovació en zero emissions a nivell estatal 
El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, valora molt positivament que es continuïn fent passes per l’arribada d’aquests nous busos i la seva integració dins la flota de l’EMT. “Aquesta legislatura haurem renovat casi tota la flota de busos i amb aquesta adjudicació feim una passa més per integrar dins la flota de l’EMT una energia zero emissions que estan incorporant altres EMTs com Barcelona i Madrid” ha dit Dalmau.

Els nous busos elèctrics amb pila d’hidrogen  verd seran vehicles de 12 metres amb propulsió elèctrica, que disposen de cel·les d’hidrogen per generar electricitat a bord de forma continuada a partir de l’hidrogen, i per tant, generen zero emissions . Aquests vehicles tenen l’avantatge de no estar condicionats a infraestructures fixes durant la jornada i la recàrrega es duu a terme a cotxeres en un procés de recàrrega àgil. 

 

Enllaç a Facebook

Enllaç a Twitter

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas