Asset Publisher

La EMT Palma instalará cinturones de seguridad para sillas de ruedas en sus autobuses

NEWS

15 Feb 2024

La EMT Palma instalará cinturones de seguridad para sillas de ruedas en sus autobuses
El regidor Antonio Deudero lo ha anunciado durante una reunión con un grupo de usuarios entre los que se encuentran personas con movilidad reducida y familiares

L’Empresa Municipal de Transports de Palma instal·lar cinturons en els autobusos per reforçar la seguretat de les  persones que viatgen en cadira de rodes al transport públic.

Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat i Polígons Industrials, Antonio Deudero, durant una recent visita a les cotxeres de l’EMT amb un grup d’usuaris, entre els quals es trobaven representants d’associacions veïnals de Palma i usuaris amb mobilitat reduïda, així com els seus familiars. Durant la visita, els usuaris han tingut l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de l’EMT Palma, inclosos els nous punts de recarrega d’autobusos elèctrics o el taller, recentment reforçat amb personal addicional.

Els autobusos de l’EMT Palma ja compleixen amb tots els requisits de seguretat i estan homologats segons la normativa espanyola i europea, que preveu la instal·lació de barres metàl·liques per permetre a les cadires de rodes ubicar-se amb seguretat a la plataforma central de bus, en sentit contrari a la marxa. Alguns usuaris, no obstant, han demanat a l’empresa la instal·lació de cinturons de seguretat de reforç, per tenir un doble mecanisme de protecció en cas de frenada o maniobra brusca del vehicle.

Des de l’EMT Palma s’han mostrat sensibles a aquestes peticions i ja han començat a instal·lar cinturons en alguns dels autobusos elèctrics de la nova flota. El procés d’instal·lació es realitzarà progressivament als diferents models. Aquests cinturons són per a la utilització exclusiva de les cadires de rodes, no per a cotxets de bebè ni carret de la compra, ja que estan especialment dissenyats per a aquests dispositius.

Per altra banda, l’EMT Palma també ha anunciat la intenció d’ampliar les senyals explicatives dins els autobusos per destacar la reserva d’espais per a persones amb mobilitat reduïda, així com els seients per a persones majors, dones embarassades o persones invidents. Tots aquests usuaris tenen preferència a l’hora d’accedir a un seient, donada la seva situació, més fràgil.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas