Asset Publisher

L’EMT Palma inicia el pla de conservació del patrimoni industrial preservant dos busos de 2001 i 2006

NEWS

14 Jun 2022

L’EMT Palma inicia el pla de conservació del patrimoni industrial preservant dos busos de 2001 i 2006
S’han presentat a cotxeres dos busos antics que es restauraran i per poder acollir patrimoni conservat per l’empresa al llarg de tots aquests anys

S’han presentat a cotxeres dos busos antics que es restauraran i per poder acollir patrimoni conservat per l’empresa al llarg de tots aquests anys

Dalmau: “Aquest projecte vol ser l’origen del futur museu de l’EMT que conservi eines i materials antics que formen part de la memòria col·lectiva de molts palmesans i palmesanes”

A partir de del setembre jornades de portes obertes per donar a conèixer tot el material catalogat

 

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent de l'EMT Palma, Mateu Marcús, presentaren ahir horabaixa a les Cotxeres de l'EMT Palma el pla de conservació del patrimoni industrial.

L'acte, en el qual es presentaren dos vehicles de l'EMT model Mercedes Citaro, de 12 i 18 metres, de 2001 i 2006, respectivament, comptà amb l'assistència d'Aina Rosa Serrano, tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca, Salvador Candelas, jubilat de l'EMT Palma, Rafael Quijada, cap de conductors de l'EMT Palma, Maria del Pilar Martín, cap de l'Àrea d'Atenció al Client, Manuel Merino, conductor de l'EMT Palma, així com usuaris aficionats a la història del bus que han promogut aquesta iniciativa, com Jaume Seguí i Miguel Mengod.

Aquest projecte té per objectiu recuperar i conservar el patrimoni històric de l'empresa, que inicià el servei públic de bus ara fa 64 anys, i que durant tots aquests anys ha realitzat diferents transicions cap a models de busos que reflecteixen el canvi tecnològic, de maquinària i de materials, i que formen part de la memòria col·lectiva dels ciutadans i ciutadanes de Palma.

 

Futur Museu de l'EMT Palma

Dalmau ha explicat que aquests dos models són "el germen del que podria ser el futur Museu de l'EMT Palma". "La intenció és a partir d'ara anar catalogant totes aquelles eines i materials més antics que encara es conserven a l'EMT i crear una col·lecció que estarà a disposició dels ciutadans i ciutadanes que estiguin interessats en esdeveniments municipals o a fer visites guiades a Cotxeres", ha explicat Dalmau, que ha remarcat que la intenció és que aquest projecte s'integri al projecte educatiu "El bus a l'escola".

En aquest sentit, l'EMT Palma començarà ara a restaurar aquests dos vehicles amb la intenció que a partir del mes de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), s'organitzin jornades de portes obertes.

Aquesta iniciativa, a més, ha comptat amb el suport de veterans de l'empresa que particularment han aportat peces que formaran part del catàleg. En aquest sentit, l'EMT Palma ha recollit materials recopilats per l'antic treballador Salvador Candelas, que ha conservat màquines i bitllets antics, corbates dels uniformes i altres elements.

 

Mostra parcial de la primera recollida de patrimoni de l'EMT Palma

 

Francesc Dalmau, Mateu Marcús amb n'Aina Serrano, tècnica del Consell de Mallorca

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas