Editor de continguts

L’EMT Palma reforça el servei des de dilluns dia 4 d’abril amb fins a 180 busos circulant cada dia

NOTÍCIES

29 de març 2022

L’EMT Palma reforça el servei des de dilluns dia 4 d’abril amb fins a 180 busos circulant cada dia
Aquest reforç significa que cada dia circularan 20 busos més, una xifra que suposa un 10% més de flota en hora punta

Aquest reforç significa que cada dia circularan 20 busos més, una xifra que suposa un 10% més de flota en hora punta

L’increment de busos circulant fa que les freqüències en hora punta se situïn en torn als cinc minuts a determinades línies com la L5, la L7 o la L8

Amb aquest desplegament de busos l’EMT culmina la revolució iniciada l’any 2019 amb el canvi de xarxa i amb una flota renovada amb busos menys contaminants i amb més capacitat

Hila: “Aquesta actuació té per objectiu ajudar a la ciutadania en un moment delicat, amb increment dels preus de la benzina, i donar alternatives millorant la xarxa del transport públic”

 

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau i el gerent de l’EMT, Mateu Marcús, han presentat avui el reforç del servei que l’EMT Palma desplegarà a partir del proper dilluns dia 4 d’abril.

Aquesta actuació té per objectiu ajudar a la ciutadania en un moment delicat, amb increment dels preus de la benzina, i donar alternatives millorant la xarxa del transport públic. En aquest sentit, el batle ha destacat que “sempre hem apostat pel transport públic, creiem que ha de ser una alternativa de mobilitat per a la ciutadania, real i de qualitat. Amb la millora que avui presentam, circulen més busos amb una capacitat major, és a dir, transportam a més gent”, ha dit.

Dalmau, per la seva banda, ha explicat que “és més urgent que mai crear alternatives a l’ús del vehicle privat. Tenim un una xarxa millor i un conjunt de treballadors i treballadores que demostren una gran vocació de transport públic i una convicció per oferir el millor servei possible”, ha explicat.

Aquest reforç, unit a una situació de post pandèmia en què ja s’han recuperat totes freqüències i totes les línies regulars que es varen haver de canviar durant els anys de la covid-19, a la consolidació de la nova xarxa de busos de l’EMT Palma que s’implantà a finals de 2019 i a l’ increment de la plantilla de conductors i conductores, reflecteix una aposta clara per fomentar els desplaçaments en transport públic.

Així, des del proper dilluns dia 4 d’abril el número de busos circulant de forma diària en dies feiners es reforçarà amb 20 busos més, passant dels 160 busos que circulen actualment als 180 vehicles, cosa que suposa un 10% més de busos circulant en hora punta i un increment de capacitat de més d’un 20%.

Pràcticament la meitat d’aquests 180 busos, un total de 83, seran d’alta capacitat (de 15 o de 18 metres), un fet que permetrà reforçar especialment els serveis en hora punta. En aquests sentit, una vegada es completi la nova fase de renovació de flota que ja està iniciada, s’incorporaran 44 busos més d’alta capacitat.

 

Corredors amb una freqüència de 5 minuts en hora punta

Així, a determinats corredors la freqüència en hora punta serà d’en torn a 5 minuts. És el cas de la L5 (es Rafal Nou-plaça Progrés), que des de dilluns tindrà una freqüència d’entre sis i vuit minuts o la L8 (Son Roca-Sindicat) , que també redueix la seva freqüència i passa a ser d’entre 6 i vuit minuts.

Altres línies que també milloren la seva freqüència amb el reforç del servei són la 10 (Son Castelló-Sindicat) passa a tenir una freqüència de 12,5 minuts; la Línia A1 (Aeroport-Centre) que passa a tenir una freqüència de 12 minuts; la línia A2 (Aeroport-s’Arenal), que passa a tenir una freqüència de 30 minuts o la línia L1 (Portopí-Sindicat) que passa a tenir una freqüència de 20 minuts

Aquest conjunt de millores són fruit de dos aspectes que han marcat aquests anys de l’EMT Palma: per una banda la implantació de la nova xarxa que es presentà l’any 2019 i per l’altra la renovació de la flota amb 100 busos de gas nous, i el consegüent increment de personal, amb la incorporació progressiva fins a l’actualitat d’un total de 105 conductors i conductores del borsí que es creà just abans de la pandèmia, una xifra que en les properes setmanes, quan s’incorporin 15 persones més, arribarà als 120 conductors i conductores nous.

 

Campanya dissenyada barri a barri per incrementar usuaris

L’EMT Palma recuperà l’any 2021 un 25% del passatge respecte l’any anterior i l’objectiu és continuar incrementant el número d’usuaris i esdevenint cada vegada més una alternativa al vehicle privat.

En aquest sentit, per tal de donar a conèixer millor els serveis de l’EMT Palma i sumar nous usuaris en el context actual de pujada del preu del combustible, l’EMT Palma desplega una campanya a traves de la distribució de 140.000 díptics que s’han dissenyat barri a barri per donar a conèixer quines són les línies que passen per cada barriada i quines són les seves parades i freqüències, a més de les possibles combinacions.

 

El teu bus, més a prop i més freqüent
Presentació de diapositives de la nova xarxa 2019/2022 i la nova flota 2019/2023

 

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas