Editor de continguts

L'EMT Palma posa en marxa una prova pilot a la L8 per millorar el servei

NOTÍCIES

02 d’ag. 2023

L'EMT Palma posa en marxa una prova pilot a la L8 per millorar el servei
L'EMT Palma posa en marxa una prova pilot a la L8 per millorar el servei

Des d'aquest dimecres 2 d'agost, es podrà pujar al bus per la segona porta amb l'objectiu d'agilitzar l'accés dels usuaris i facilitar-ne la distribució a tot el vehicle

 

EMT Palma posarà en marxa a partir d’aquest dimecres 2 d’agost una prova pilot que permetrà l’accés al bus a través de la segona porta amb l’objectiu d’agilitzar la pujada de les persones usuàries i millorar la seva distribució a tot el vehicle, aprofitant al màxim la capacitat del mateix.

Aquesta prova pilot, que inicialment funcionarà a la L8 (Sindicat-Son Roca), requerirà la col·laboració dels usuaris, que hauran de validar les seves targetes a les màquines cancel·ladores que es troben a la zona central del bus. Aquestes màquines són les que ja utilitzen les persones que van amb cadira de rodes o amb cotxets de nadó, i són iguals que les que es troben a la part davantera del vehicle.

El tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, ha explicat que “l'objectiu d'aquesta prova pilot és donar solució a una situació que es produeix sovint als vehicles: l'acumulació de viatgers a la part davantera fa que el vehicle no pugui acceptar més passatgers, quan en realitat encara queda espai disponible a la zona posterior. Des de l'EMT Palma es calcula que amb aquesta nova mesura podria augmentar el nombre de passatgers entre un 15 i un 20%, sense incrementar la sensació de saturació”.

Deudero ha afegit que "en permetre l´entrada per dues portes, s'agilitza el procés de pujada a l’autobús, reduint el temps de parada.

Així, es calcula que es podria retallar entre un 5 i un 10% el temps del recorregut de la línia i donar un servei més àgil”.

La prova pilot es realitzarà a la L8, en ser aquesta una línia de recorregut relativament curt i elevada ocupació, amb moltes parades que registren més de 200 pujades diàries. També es tracta d'una línia de barri on més del 92% dels usuaris disposen d'un títol de viatge nominal (targeta ciutadana o intermodal) i per tant poden validar els seus viatges sense necessitat de comprar bitllets ni pagar amb doblers. També les persones que disposen de títols multiviatge o bitllets especials com el de l'aeroport poden validar-los a les màquines properes a la segona porta de l'autobús. Únicament les persones que comprin un bitllet a l'autobús han de seguir pujant necessàriament per la porta davantera, per poder abonar l'import al conductor o conductora.

L'EMT Palma durà a terme accions informatives els primers dies de la prova pilot i distribuirà fulletons explicatius de la iniciativa als usuaris. Alhora, es reforçaran les inspeccions en aquesta línia, per garantir que totes les persones validen els seus títols de viatge i no es produeix frau.

Si la prova pilot és exitosa, l'EMT Palma es planteja ampliar la mesura a altres línies i de manera permanent.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas