Editor de continguts

L’EMT Palma mantindrà la bonificació del 100% de la tarifa durant el 2024

NOTÍCIES

29 de des. 2023

L’EMT Palma mantindrà la bonificació del 100% de la tarifa durant el 2024

L’Ajuntament de Palma ha anunciat que es mantindrà la bonificació del 100% de la tarifa de l’EMT per als usuaris amb targeta ciutadana, el 2024. Durant tot l’any, les persones titulars de targeta ciutadana podran viatjar en els autobusos de l’EMT Palma sense haver d’abonar la tarifa corresponent, tal com ja ha succeït en 2023. 

Aquesta decisió s’ha adoptat en Junta de Govern després de l’anunci del Govern central de destinar una partida pressupostària específica per a aquesta finalitat a Balears.

El bitllet ordinari per a les persones que no portin la Targeta Ciutadana mantindrà la mateixa tarifa que en 2023, és a dir: 2 € per a les línies urbanes, 5 € per a l’aeroport i 3€ per al port. Per altra banda, la targeta prepagament de 10 viatges mantindrà el preu actual de 15€. 

 

PREGUNTES FREQÜENTS (FAQ) SOBRE GRATUÏTAT 2024

1.- Com puc gaudir de la gratuïtat del transport de l'EMT en 2024?
Has de ser titular d'una Targeta Ciutadana, tenir el perfil actualitzat i passar la targeta per la màquina cancel·ladora del bus en accedir. Malgrat que basta tenir un sol perfil vigent, ja que tots són gratuïts, recomanem actualitzar també els perfils més bonificats que caduquin durant el 2024 per tenir-los vigents al 2025. Si vols comprovar quan caduquen els teus perfils, ho pots fer a les màquines validadores a l'interior dels nostres busos o accedint al següent enllaç: https://infotci.palma.cat/tcimunicipis/ciutada/login?lang=ca
Si ja tens la teva targeta i està actualitzada, no has de fer res més.
 
2.- Com puc obtenir la Targeta Ciutadana si no resideixo a Palma?
Si vius a un municipi que té conveni amb l'Ajuntament de Palma has d'acudir al teu ajuntament per sol·licitar la teva targeta. Pots consultar si el teu municipi o consell insular té conveni al següent enllaç: https://www.emtpalma.cat/ca/targeta-ciutadana
Si ets resident a un municipi de les Illes Balears sense conveni, passa per una oficina d'atenció al ciutadà (OAC) o per les nostres oficines d'atenció al client de l’EMT (demanant cita) i aportant un certificat d'empadronament del teu municipi i te la farem.
•    Oficines d'atenció al ciutadà:  https://www.palma.es/ca/oficinas-de-atencion-a-la-ciudadania
•    Pots sol·licitar cita prèvia a la nostra oficina al següent enllaç: https://citaprevia.emtpalma.cat/?seccion=citaPrevia&subSeccion=sol·licitud
 
3.- Què passa si pujo a l’autobús i tenc els perfils de la Targeta Ciutadana caducats?
En aquest cas s’aplicarà el preu ordinari de 2 € en urbà, 3 € al port i 5 € a l'aeroport, com ha estat fins ara, si tens carregat el moneder de la targeta te consumirà un viatge i en cas contrari hauràs d’abonar el preu del bitllet ordinari en metàl·lic al conductor.
 
4.- Podré pujar al bus amb acompanyants i abonar el seu trajecte amb la meva Targeta Ciutadana?
Sí, com fins ara, però sense gratuïtat. Igual que en el cas anterior, et cobrarà el preu de tarifa ordinari segons la zona.
 
5.- Què passa si no porto la targeta ciutadana?
Hauràs de comprar un bitllet senzill a bord, o prèviament haver adquirit una targeta multiviatge. La subvenció només s'aplica als residents de la comunitat autònoma que siguin titulars de la Targeta Ciutadana (o Targeta Intermodal) i la utilitzin al bus.
 
6.- És gratuït per a totes les línies?
Si, la gratuïtat inclou totes les línies, fins i tot les de tarifació especial, com el port i l'aeroport. La línia M1 de Metro també és gratuïta amb la Targeta Ciutadana, amb els mateixos perfils acceptats fins ara, excepte el perfil No Resident, que continuarà sense acceptar-se.
 
7.- He de tenir un abonament carregat o saldo al moneder?
Si tens la targeta actualitzada no és necessari, però has de validar la targeta en pujar al bus igualment.
 
8.- Puc recuperar el saldo del moneder?
El saldo del moneder no caduca, així que queda a la targeta indefinidament.
 
9.- Què passa si soc titular de la Targeta del TIB?
Igual que en 2023, la Targeta Intermodal també es pot utilitzar a la xarxa de l’EMT Palma. Per a més detalls, heu d'adreçar-vos al TIB perquè us informin, ja que l'EMT no té competència sobre aquesta targeta.
 
10.- La targeta de 10 viatges està subvencionada també al 100%?
No, la subvenció afecta només als titulars de targeta ciutadana residents de la Comunitat Autònoma. Les targetes de 10 viatges segueixen costant 15€. 

 

AVÍS
Informació als usuaris sobre la política de privacitat vinculada a la subvenció de la gratuïtat del bus a l'EMT Palma durant el 2023 i 2024
S'informa als usuaris del transport públic, clients i potencials clients de les dades personals que poden recaptar-se, segons s’estableix en la concessió d'una subvenció nominativa a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'establiment d'un descompte del 100% en el preu dels abonaments de transport i títols multiviatge del transport públic col·lectiu terrestre de les Illes Balears del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbans per a l’any 2023. En concret, poden recaptar-se: l’identificador de l’abonament, el DNI de l’usuari de l’abonament, els temps de durada, el trajecte o zona coberts, i la data en què va ser expedit. Per als títols multiviatge: l’identificador del títol, l’itinerari o àmbit territorial d’aplicació al qual correspon el títol, el nombre de viatges que inclou el títol i la data d’expedició, que seran posades a disposició del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya, amb la finalitat de comprovar el compliment dels objectius perseguits amb la concessió d’aquesta subvenció i la justificació de la seva aplicació. Així mateix, s’informa als usuaris del transport públic, clients i potencials clients de la possibilitat d’exercici dels drets: d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, obligació de notificació relativa a la rectificació o supressió, portabilitat, oposició, limitació del tractament, a no ser objecte de decisions individualitzades automàtiques, reconeguts en els articles 15 a 22 del Reglament (UE) 2016/679, així com en la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals, dirigint-se al Ministeri de Transports , Mobilitat i Agenda Urbana, Paseo de la Castellana, 67,28.071-Madrid o per mitjà del correu electrònic dirgtt@mitma.es
 

Documents adjunts

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas