Editor de continguts

Els usuaris del TIB ja poden viatjar amb la Targeta Intermodal al bus de l’EMT de Palma

NOTÍCIES

24 de nov. 2021

Els usuaris del TIB ja poden viatjar amb la Targeta Intermodal al bus de l’EMT de Palma
Els usuaris del TIB ja poden viatjar amb la Targeta Intermodal al bus de l’EMT de Palma

 

Ajuntament i Govern posen en marxa la integració tarifària entre les dues xarxes de transports

Els transbordaments entre la xarxa del TIB, que inclou tren, metro i bus interurbà, i l’EMT seran gratuïts

 

Des d’avui l’usuari del transport públic interurbà que disposa de Targeta Intermodal pot utilitzar la mateixa targeta per viatjar en l’EMT Palma. Si es fa transbordament entre les línies del TIB i les de l’EMT Palma, excepte les d’aeroport, el trajecte amb l'EMT Palma és gratuït.
 
Així ho han presentat avui el Conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Palma, José Hila, que ha destacat el següent: "fomentar el transport públic és imprescindible des de l’òptica de la mobilitat sostenible. Per aconseguir-ho, apostam per la intermodalitat entre les xarxes de transport". "Fem més fàcil que la gent de la resta de municipis de l’illa pugui moure’s per Palma en transport públic i no en cotxe. I que la gent de Palma pugui anar a la resta de municipis" ha afirmat. Per la seva part, el conseller ha dit que: "estimam que es realitzaran un total d’1.173.666 viatges anuals dins els busos de l’EMT Palma utilitzant la Targeta Intermodal, un nombre molt important de ciutadans que es veuran beneficiats amb aquesta nova mesura. A més pensam que és un incentiu més per utilitzar el transport públic tant en l'àmbit interurbà com a dins Palma".
 
La Targeta Intermodal s'ha de validar tant a l'entrada com a la sortida del bus TIB i a partir d'ara també s'haurà de validar, només en pujar, al bus de l'EMT Palma. El viatge amb l'EMT Palma és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes. Per fer el transbordament entre el TIB i l’EMT es disposa de 60 minuts  a partir de la validació de sortida, i en el cas del trajecte invers, EMT Palma i TIB, es disposa de 90 minuts a comptar des de la validació d’entrada. En el cas que l'usuari només viatgi amb el bus de també ho pot fer, en aquest cas el viatge li costarà 1,15 euros, import que se li descomptarà del seu saldo del moneder de la Targeta Intermodal.

 

Amb l'entrada en vigor d'aquesta nova mesura, es consolida la segona fase de la integració tarifària que té per objectiu facilitar els transbordaments entre les xarxes d'autobús urbana i interurbana i d'aquesta manera fomentar l'ús del transport públic. La primera passa de la integració fou la incorporació de la Targeta Ciutadana a la línia de metro M1. Així doncs des de setembre de 2018 es pot viatjar a la línia de la UIB, amb itinerari entre la plaça d'Espanya i la Universitat de les Illes Balears, amb la targeta de la xarxa urbana. El transbordament és gratuït entre EMT Palma i metro, sempre que es realitzi dins dels 90 minuts següents a la primera validació de la targeta. La mesura ha tingut una bona acollida i només enguany fins a finals d’octubre ja són 12.718 persones les que han viatjat amb la targeta ciutadana fent 247.253 viatges.


Recordam que per fer possible aquesta integració el Consorci de Transports de Mallorca ha cedit gratuïtament a l'EMT Palma prop de 200 màquines de venda i 400 equips de validació de bitllets. Per a la seva part l'EMT Palma assumeix les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines. La inversió en els equipaments tecnològics és finançat pel Govern de les Illes Balears i cofinançat, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Descarregar pdf informatiu usuaris

 

 

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas