Editor de continguts

Els abonaments de l’EMT Palma reduiran el seu preu a la meitat a partir de dia 1 de setembre

NOTÍCIES

18 de jul. 2022

Els abonaments de l’EMT Palma reduiran el seu preu a la meitat a partir de dia 1 de setembre
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana atorga una subvenció per reduir en un 30% el preu dels abonaments que l’Ajuntament complementa fins arribar al 50%

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana atorga una subvenció per reduir en un 30% el preu dels abonaments que l’Ajuntament complementa fins arribar al 50%

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau i el gerent de l’EMT Palma, Mateu Marcús, han explicat avui com s’aplicarà a l’EMT de Palma una de les mesures del paquet d’actuacions que anuncià el Govern central per ajudar a combatre el context d’inflació i de pujada de preus dels carburants.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, mitjançant l’Ordre Ministerial que dona compliment al capítol II, relatiu a ajudes al transport urbà i interurbà, del Reial Decret-llei 11/2022, de 25 de juny atorga ajudes directes per als ens locals que tenen un servei de transport col·lectiu urbà i que suposen una subvenció per reduir en un 30% en el preu dels abonaments i dels títols multi-viatge.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Palma, a traves de l’EMT, ampliarà aquest descompte fins el 50% assumint el cost del 20% de diferència.

Així, a partir de dia 1 de setembre i fins dia 31 de desembre els preus dels abonaments de l’EMT Palma passaran a costar la meitat.

El batle de Palma ha explicat que, d’aquesta manera, la targeta de 20 viatges, que ara costa 13 euros (una mitjana de 65 cèntims per viatge) passarà a costar 6,5 euros amb una mitjana de 35,5 cèntims per viatge. “Aquesta mesura beneficia de forma directe als usuaris habituals del transport públic i afavoreix que els que no l’utilitzen ho provin”, ha explicat Hila, que ha remarcat que és una mesura que permet que la ciutat guanyi en sostenibilitat.

Els preus, que s’han d’aprovar aquesta setmana al Consell d’Administració extraordinari de l’EMT Palma, han de passar per Junta de Govern i ser aprovats al ple d’aquest mes de juliol per poder entrar en vigor dia 1 de setembre.

Les tarifes dels abonaments quedaran de la següent manera:

 

L’EMT de Palma té fins a set tipus d’abonaments amb diferents perfils de resident. Durant l’any es calcula que fan servir els abonaments uns 15.3 milions de viatgers, una xifra que suposa més que més d’un terç del total de viatgers.


PREGUNTES FREQÜENTS DE LA NOVA CAMPANYA D'ABONAMENTS

QUI POT ACCEDIR ALS ABONAMENTS DE BUS DE L’EMT PALMA?

L’EMT Palma posa els seus abonaments a disposició dels titulars de la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma. També s'ofereix l'abonament de 10 viatges pels usuaris casuals que no disposen de targeta ciutadana.

 

I SI NO SOM RESIDENT A PALMA?

Per tramitar l'alta d'una targeta ciutadana els residents a Palma o a municipis amb conveni, s'han de dirigir al seu respectiu ajuntament. Palma compta amb diverses oficines d'atenció a l'usuari (OAC) on es tramita la targeta.

 

COM OBTENIR LA TARGETA CIUTADANA?

Presencialment. Les OAC que disposen d'estampadora per emetre les targetes i d'actualitzadora (per renovació o canvi de perfil) són les següents:

 • OAC SANT AGUSTÍ - C. de Margaluz, 30, Sant Agustí/ Cala Major - 07015

 • OAC PERE GARAU - C. de Pere Llobera, 9 - 07007

 • OAC L'ARENAL - Av. d'Amèrica, 11, L'Arenal - 07600

 • OAC SANT FERRAN - Av. de Sant Ferran, 42 (edif. de la Policía Local) - 07013

Només amb cita prèvia

 

I SI NO SOM RESIDENT A LES ILLES BALEARS?

En aquest cas disposau de la targeta multiviatge prepagada de 10 viatges, que amb la reducció actual té un preu de 7,5 €.

 

QUINS ABONAMENTS HI HA DISPONIBLES A L’EMT PALMA AMB LA TARGETA CIUTADANA?

L’EMT Palma disposa de sis tipus d’abonaments mensuals amb la targeta ciutadana:

 • 20 viatges en 30 dies naturals per residents
 • 50 viatges en 30 dies naturals per residents
 • Il·limitat de 30 dies naturals per residents
 • Il·limitat de 30 dies naturals per estudiants
 • Il·limitat de 30 dies per pensionistes i discapacitats
 • Il·limitat de 30 dies per a família nombrosa / família monoparental

Cadascun d’aquests abonaments té un preu adaptat al perfil de la Targeta Ciutadana activat.

 

QUANT DURA UN ABONAMENT?

Els abonaments mensuals duren 30 dies naturals, i s’activen el primer cop que es puja al bus i es passa la targeta, no en el moment de compra.

 

ON PUC CARREGAR UN ABONAMENT A LA TARGETA CIUTADANA?

Els abonaments es poden carregar als punts de recàrrega autoritzats o a les màquines situades al carrer. A l’establiment heu de demanar al comerç el tipus d’abonament que voleu: 20 viatges, 50 viatges o Il·limitat. A la màquina teniu un selector per a escollir el tipus d’abonament. Podeu consultar els punts de recàrrega al següent enllaç: https://www.emtpalma.cat/ca/punts-de-recarrega

 

PUC CARREGAR MÉS D’UN ABONAMENT?

Si carregau un segon abonament quan encara en teniu un en vigor, el segon abonament no s’activarà fins que s’esgoti l’anterior si són del mateix tipus. Si no és el cas, el segon abonament carregat pot sobreescriure el ja vigent.

 

L’ABONAMENT SERVEIX PER A TOTES LES LÍNIES?

Els abonaments poden emprar-se a tota la xarxa, excepte a les línies de tarificació especial. L’abonament “viatges il·limitats / 30 dies” és l’únic vàlid per a les línies de l’aeroport, ara al preu de 18,5 €, des de l’1 de setembre al 31 de desembre.

 

QUINS ALTRES DESCOMPTES HI HAN I COM PUC ACCEDIR-HI?

Els perfils s’activen quan s’emet la targeta i s’adapten a les circumstàncies personals de l’usuari. Actualment hi ha 8 perfils actius:

· Menor gratuït: Fins que l’infant fa 17 anys viatja gratuïtament a totes les línies.

· Resident: El perfil general de la majoria dels usuaris. Només cal estar empadronat a Palma o a  municipi amb conveni i aportar el DNI, Nie, passaport o permís de conducció que estigui en vigor. El perfil de resident a Palma caduca als 3 anys. El de fora de Palma, cada any.

 • Estudiant: Matriculat durant el curs en vigor. S’ha d’aportar un document que justifiqui la matricula i és vàlid des de l’1 de setembre al 31 d’agost.
 • Carnet Verd * (discapacitats, pensionistes...)
 • Carnet Gran B*
 • Carnet Gran A (gratüit)
 • Família nombrosa / família monoparental
 • Palma amb Tu *

* Consulteu les condicions d’aquests perfils al següent enllaç: https://bit.ly/3P9N9HZ

 

I SI TENC CAP DUBTE?

Podeu escriure un correu electrònic a usuaris@emt.palma.cat o un missatge directe a les nostres xarxes socials.

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

  900 701 127

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas