Asset Publisher

L’EMT posa en marxa una campanya informativa per promoure el bon ús del transport públic

NEWS

14 Nov 2016

L’EMT posa en marxa una campanya informativa per promoure el bon ús del transport públic
Es reforcen normes com la de passar a la part del darrere de l’autobús o la d’aixecar la mà a la parada perquè el bus s’aturi

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha posat en marxa una campanya per promoure el bon ús del transport públic. Així, la campanya informativa, que ha començat avui, té com a objectiu recordar tant als residents com als turistes les normes d’ús que s’han de seguir dins els autobusos municipals.

 

El batle de Palma, Jose Hila, ha assegurat que la direcció de l’EMT fa feina per “millorar íntegrament el servei de l’EMT”. “Amb aquesta campanya informativa volem explicar als usuaris quines són les normes més bàsiques d’ús del transport públic que, si es compleixen, fan que el servei de l’empresa municipal sigui més àgil, més eficient i amb més qualitat i, per tant, beneficia a tothom”, en paraules del batle. Hila ha recordar que varen ser els treballadors i les treballadores de l’EMT els qui varen sol·licitar a l’empresa fer una campanya sobre les normes d’ús per ajudar-los en la seva tasca d’informació diària.

 

Per a Joan Ferrer, regidor de Mobilitat, “és fonamental que hi hagi una aliança entre l’administració i la ciutadania”. La campanya “vol  potenciar la complicitat amb l’usuari”, als quals s’hi adreça amb la finalitat de “millorar la qualitat dels serveis, el temps de sortida dels autobusos, les bones pràctiques i en petites qüestions per millorar entre tothom el servei”.

 

La iniciativa té “una imatge desenfadada” per “transmetre missatges clars i directes i fàcilment entenedors”, segons Ferrer. S’ha publicat en quatre idiomes (català, castellà, anglès i alemany) i s’ha finançat mitjançant el projecte europeu Civitas. S’han editat 5.000 díptics, 5.000 passamans que es distribuiran a 100 busos de línees diferents i aplicacions adhesives a 150 parades.

 

Els missatges en els quals s’ha incidit més són:

  • La necessitat de passar a la part del darrere de l’autobús sempre que sigui possible i no quedar-se al davant.
  • Aixecar la mà quan s’estigui esperant el bus a l’aturada per avisar-lo que s’aturi.
  • Respectar els seients destinats a dones embarassades, gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

 

Vídeo de la roda de premsa: https://youtu.be/IVcOnfm22kY

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas