Asset Publisher

Los menores hasta 16 años ya pueden viajar de forma gratuita en la EMT

NEWS

02 Jan 2019

Los menores hasta 16 años ya pueden viajar de forma gratuita en la EMT
Con esta medida se logra el compromiso de aumentar de forma progresiva la gratuidad hasta cubrir toda la educación obligatoria

Des de l’1 de gener de 2019 entrà en vigor l’augment de la gratuïtat amb targeta ciutadana i perfil actualitzat fins als 16 anys inclosos per als usuaris de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Aquesta mesura inclou a més els viatges fins a l’aeroport. Fins ara, els menors pagaven 0,67 cèntims quan anaven a l’aeroport o hi sortien. A partir del 2019 ja no han de pagar.

 Amb aquesta ampliació es cobreix tota l’educació obligatòria amb l’objectiu de promoure el transport públic entre els més joves mentre duen a terme la seva formació acadèmica per, d’aquesta manera, crear uns hàbits d’utilització que en el futur donin com a resultat  un major ús d’aquest mitjà.

Així, l’any 2017 l’EMT enregistrà un total de 1.199.594 validacions/viatges als autobusos efectuats per joves d’entre 15 i 16 anys durant tot l’any.

L’increment que entra ara en vigor ara dóna compliment al compromís d’augmentar de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys que s’ha anat aplicant de forma progressiva durant tota la legislatura.

El gerent de l’EMT, Mateu Marcús, destaca que la l’augment de la gratuïtat vol “democratitzat l’ús del transport públic”. “Amb mesures com la que entra en vigor aquets dies volem equiparar el transport públic a la resta de serveis bàsics per a la població com la sanitat i l’educació”, diu Marcús, que recorda que per gaudir de la grauïtat cal disposar de targeta ciutadana i haver actualitzat el perfil de la mateixa, un tràmit que es pot fer a qualsevol de les nou Oficines d’Atenció a la Ciutadania de Palma.

Cal recordar que l’actual equip de govern va duplicar per al 2016 la gratuïtat, que va passar dels 4 anys fins als 8, el 2017 s’incrementà dels 8 fins als 12 anys (tot primària) i enguany es completa així el compromís d’augmentar de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas