Línia 2 cultural

Línia cultural
Línia cultural

MOVILIDAD SOSTENIBLE Y CULTURA

Palma és una ciutat amb una llarguíssima història i un centre urbà històric de grans dimensions. Hi podem trobar una herència arquitectònica de diferents èpoques i un gran repertori de museus amb exposicions per a conèixer la història de la ciutat i gaudir d’experiències creatives i artístiques.

És per això que des de l’EMT Palma et convidam a desplaçar-te pel centre històric amb la línia 2. Amb la nostra flota pots combinar les passejades i les visites que et suggerim.

L’interval de pas mitjà del bus a la línia 2 és de 30 minuts, perfecte per a poder-lo combinar amb els punts d’interès escollits. Et desitjam una bona jornada cultural.

1 Cort

Seu principal de l’Ajuntament de Palma. L’edifici, un dels més singulars de la ciutat, va començar a construir-se a mitjan s. XVII. Presenta una façana barroca. Les visites requereixen inscripció o reserva prèvia.
Pl. Cort, 1

2 Museu de Mallorca

La seu principal es localitza a Palma, al casal de Ca la Gran Cristiana. La construcció de l'actual edifici es va iniciar al s. XV i es va rehabilitar com a seu del Museu de Mallorca el 1976. Recull des de col·leccions arqueològiques fins a peces artístiques de l’època contemporània.
Carrer de la Portella, 5

3 Museu Diocesà

Aquest museu, dedicat a l’art sacre de Mallorca, conté un important conjunt de peces artístiques de procedència arqueològica, arts decoratives i també objectes amb valor etnogràfic.
Carrer del Mirador, 5

4 La Seu - Museu Catedralici

La catedral o Seu de Mallorca és el principal edifici religiós de la ciutat de Palma i seu episcopal de la diòcesi de Mallorca. D'estil gòtic català, fou construïda entre els s. XIV i XVI. El Museu Catedralici ofereix diferents serveis, com ara visites guiades al terrat de la catedral.
Pl. de la Seu, s/n

5 Palau Reial de l’Almudaina

Situat estratègicament a la ciutat antiga de Palma, compta amb una llarga trajectòria des de l’època romana. Durant els s. XII i XIII va ser l’alcassaba dels valís musulmans de Madina Mayurqa i passar a l’època cristiana a ser residència dels reis de Mallorca. Destaquen el pati d’armes, la capella palatina de Santa Anna, d’estil gòtic del s. XIV, i el gran saló del palau del rei. La construcció imponent que avui es contempla és fruit de la iniciativa de Jaume II al 1305.
Carrer Palau Reial s/n

6 Llotja de Palma

La Llotja dels Mercaders es va construir a mitjan s. XV. La façana de migjorn es reflectia a la mar, de la qual es troba separada avui dia. És un dels principals edificis del gòtic civil d'Europa.
Pl. de la Llotja, 5

7 Es Baluard Museu

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma està ubicat al perímetre del baluard de Sant Pere, que forma part de la construcció del bastió defensiu del darrer quart del s. XVI. Des del 2004 és el principal espai per a la conservació i la difusió de l’art contemporani a les Balears.
Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10

8 Casal Solleric

Espai expositiu i patrimonial dedicat a les arts visuals contemporànies ubicat al passeig del Born, en un casal de la segona meitat del s. XVIII, d’arquitectura tradicional mallorquina i que va pertànyer al marquès de Solleric. Compta amb una programació continuada d'exposicions temporals.
Passeig del Born, 27

9 Museu Can Balaguer

Edifici també conegut amb el nom de Cal Marquès del Reguer i Can Blanes. És una construcció en part barroca, iniciada en el s. XVII. Actualment acull com a exposició permanent “La casa possible”, un recorregut complet a l’edifici que permet conèixer tota la seva història i en el qual s’han recreat tipologies d’espais característics de la part pública de les cases senyorials de Palma.
Carrer de la Unió, 3

10 Fundació Sa Nostra

Situada al centre històric de Palma, la seu d’aquesta Fundació s'ubica en un casal del s. XVII. A finals del s. XX l’edifici es va transformar en un espai modern i alhora respectuós amb la memòria històrica del conjunt arquitectònic. En aquest centre cultural es poden visitar exhibicions temporals, així com el seu pati original i un jardí carismàtic.
Carrer de la Concepció, 12

11 Teatre Municipal Catalina Valls

Situat al passeig de Mallorca, va ser construït entre 1963 i 1965, a partir del projecte de l'arquitecte Manuel Casanella Domènech. El nom d’aquest petit teatre de l’Ajuntament de Palma és en honor de l'actriu i dramaturga Catalina Valls (Palma, 1920-2010).
Passeig de Mallorca, 9

12 Museu Fundación Juan March

Espai expositiu que ofereix una important col·lecció d'obres d'art espanyol del s. XX, des dels autors més significatius de les primeres avantguardes (Pablo Picasso, Joan Miró, Juan Gris o Salvador Dalí) fins a les generacions més recents. Se situa a l’antiga casa senyorial Can Gallard del Canyar, que es remunta al segle XVII.
Carrer de Sant Miquel, 11

13 Grand Hotel - Caixaforum

Edifici d'estil modernista, obra de Lluís Domènech i Montaner i acabat el 1903. Era el millor dels hotels mallorquins i durant un cert temps va ser el més luxós d'Espanya. Actualment és la seu d’exposicions periòdiques, concerts i conferències. Alberga una exposició pictòrica permanent dedicada a Anglada Camarasa.
Plaça de Weyler, 3

14 Teatre Principal

Inaugurat el 1857, és el principal espai escenogràfic de les Illes Balears. Des de l’inici ja s’hi varen representar obres de gran prestigi. Avui en podem gaudir gràcies a una gran reforma que hi va dur a terme el Consell de Mallorca l’any 2007 i que va tenir una gran acollida. Amb nova tecnologia, continua la seva gestió amb una programació que acull un repertori plural.
Carrer de la Riera, 2

15 Patis de Palma

Els patis interiors de les cases senyorials constitueixen un element arquitectònic característic de Palma. Nombrosos casals els conserven i amb el pas del temps moltes d'aquestes cases principals varen passar a ser propietat d'entitats públiques, la qual cosa facilita l’accés a turistes i visitants. D’altres patis es poden contemplar des del carrer, a través de la reixa.

16 Calls Jueus

Et convidam a fer una passejada pels barris jueus de Palma, per carrers estrets i carismàtics de la ciutat que transporten a l'edat mitjana.En aquella època estaven protegits pel rei, que mantenia una relació especial amb aquesta comunitat. Al final del s. XIV, un moviment popular de cristians va atacar el call, per a finalment forçar els jueus a convertir-se al cristianisme.

17 Teatre municipal Xesc Forteza

Aquest espai de teatre i escola de música es troba a la Calatrava, un dels barris més característics de Palma. El seu nom és en honor de Xesc Forteza Forteza (Palma, 1926-1999), humorista, actor, autor i director molt popular. Compta amb diferents espais i té una programació viva durant tot l’any.
Carrer Miquel Maura, 1

Termometre

Planol

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas