Editor de continguts

Els menors viatjaran fins als 14 anys de forma gratuïta a l’EMT

NOTÍCIES

21 de nov. 2017

Els menors viatjaran fins als 14 anys de forma gratuïta a l’EMT
El consell d’administració ha aprovat avui l’increment dels 12 als 14 anys, que s’aplicarà el 2018

El consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha aprovat avui l’augment de la gratuïtat fins als 14 anys inclosos. D’aquesta manera, a partir del 2018 la gratuïtat passarà dels 12 anys fins als 14 anys (inclosos). L’objectiu de la mesura és promoure el transport públic entre els més joves i mentre duen a terme la seva formació acadèmica per, d’aquesta manera, crear uns hàbits d’utilització que en el futur donin com a resultat  un major ús d’aquest mitjà.

 

El gerent de l’EMT, Mateu Marcús, ha destacat que la l’augment de la gratuïtat vol “democratitzat l’ús del transport públic”. “Amb mesures com la que hem aprovat avui volem equiparar el transport públic a la resta de serveis bàsics per a la població com la sanitat i l’educació”, segons Marcús. Cal recordar que l’actual equip de govern va duplicar per al 2016 la gratuïtat, que va passar dels 4 anys fins als 8, i que enguany l’ha incrementat dels 8 fins als 12 anys. Amb aquest nou increment, es dóna compliment al compromís d'anar augmentant de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys abans de que finalitzi la legislatura.

 

 L’EMT calcula que a partir del 2018, i amb el  nou augment, es podran beneficiar de la mesura uns 8.800 joves d’entre 12 i 14 anys (inclosos), que són aquells que actualment tenen activada la targeta ciutadana, més els que es donin d’alta. Per poder beneficiar-se de la mesura, s’haurà d’actualitzar el perfil de la targeta ciutadana a partir del 2 de gener de 2018. L’empresa municipal preveu que l’increment de la gratuïtat fins als 14 anys suposi de forma aproximada un menor ingrés d’uns 150.000 euros. Per al gerent de l’EMT, amb l’aprovació de l’augment de la gratuïtat “invertim en aconseguir que els més joves adoptin l'hàbit a utilitzar el transport públic com el seu mitjà habitual per moure's per la ciutat, convertint-se en el futur en usuaris fidels, una estratègia i objectiu polític que les bones dades en augment de passatgers i ingressos dels últims anys garanteixen assumir els costos d'una mesura social com aquesta amb totes les garanties".

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas