Editor de continguts

Transició Energètica destina 3,7 milions a la compra de cinc busos propulsats amb hidrogen verd

NOTÍCIES

24 de des. 2020

Transició Energètica destina 3,7 milions a la compra de cinc busos propulsats amb hidrogen verd
Es preveu que els busos arribin a Palma poc després que es posa en funcionament la planta d’hidrogen de Lloseta

 

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius finançarà la compra de cinc busos d’hidrogen verd per part de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT). Així ho ha anunciat avui el vicepresident Juan Pedro Yllanes en una roda de premsa a la qual també ha assistit el batle de Palma, José Hila.

El Consell de Capitalitat de Palma ja va acordar, dilluns passat, l’aportació per part del Govern de 3.750.000 euros per a la compra dels busos que l’EMT licitarà i comprarà durant el primer semestre de 2022. El preu de venda aproximat dels busos d’hidrogen és de 750.000 euros.

La planta d’hidrogen de Lloseta es té previst que es posi en funcionament el darrer trimestre de 2021, poc abans de l’arribada dels vehicles a Palma. De fet, aquests busos consumiran el 17 % de la producció de la planta. Concretament, el consum estimat és de 50 tones anuals i la planta en produirà 300 tones.

Cal destacar que l’hidrogen només emet vapor d’aigua i que és obtingut amb energies 100% netes.

Yllanes ha destacat que amb aquesta iniciativa «el Govern formalitza el seu suport a una energia neta, com és ara l’hidrogen verd, que es produirà a Lloseta i que compta amb el suport de la Unió Europea».

Per la seva banda, José Hila ha destacat que «serem la tercera ciutat del país després de Madrid i Barcelona que tindrà busos d’hidrogen, un combustible que és 100 per cent net. L'acord que assolim amb la Conselleria és fruit de la col·laboració entre administracions, com a EMT és important ser present en un projecte estratègic i pioner com aquest».

D’altra banda, Juan Pedro Yllanes s’ha compromès que el Govern es faci càrrec, en el futur, del sobrecost que pugui generar tenir un bus d’hidrogen respecte als de gas natural, com ara el manteniment o la despesa de combustible. Per aquest motiu, s'està treballant en un conveni entre ambdues administracions per acabar de definir l'aportació total del Govern.

«A partir d’aquí s’ha de continuar apostant per la mobilitat neta, sigui amb hidrogen o elèctrica, per tal de reduir les emissions contaminants», ha assegurat Yllanes. I ha afegit que «el projecte de la planta d’hidrogen de Lloseta i de tot el que suposa està fonamentat en la reindustrialització basada en les energies renovables que aporta coneixement, recerca i innovació».

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas