Editor de continguts

L'EMT posarà en funcionament el 15 de novembre les línies que connectaran Palma amb l'hospital de Son Espases

NOTÍCIES

09 de nov. 2010

L'EMT posarà en funcionament el 15 de novembre les línies que connectaran Palma amb l'hospital de Son Espases

El 15 de novembre, dia en què l'hospital ha programat les primeres consultes externes, començaran a funcionar les dues línies de nova creació, la 33 i 34, i es modificaran les línies 20 i 29

Cada 4 minuts un autobús sortirà del complex hospitalari en direcció a Palma y el 90,6% de la població de Palma que tindrà Son Espases com a hospital d'àrea disposarà d'una línia directa.

L'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) posarà en funcionament el proper 15 de novembre les quatre línies que donaran servei a l'hospital de Son Espases. S'ha triat aquest dia perquè és quan s'han programat les primeres consultes externes al centre sanitari.

 

L'EMT ha elaborat un pla per a donar servei a l'hospital de Son Espases que inclou la creació de dues noves línies i la modificació de dues més, que permetran que cada 4 minuts un autobús surti del centre hospitalari en direcció a Palma. A més, implicarà que a Son Espases arribin quatre línies, de les quals tres tindran a la capçalera el complex hospitalari.

 

El dia 15 entraran en funcionament les dues línees de nova creació, que són la 33 (Eusebi Estada-Son Espases) i la 34 (Son Roca-Son Espases-El Rafal), i el recorregut modificat de les línies 20 i 29. Fins ara, la línia 20 enllaçava Sant Agustí i el centre d'oci Ocimax. Ara, arribarà fins a Son Espases.


Millors connexions

Actualment, l'EMT transporta una mitjana de 3.000 viatgers amb origen o destinació a l'hospital de Son Dureta mitjançant les línies 5 (el Rafal Nou-Son Dureta), 29 (ronda urbana) i 46 (Gènova-Sant Agustí). Amb aquestes tres rutes, el 72,4% de la població de Palma que té Son Dureta com a hospital d'àrea hi té una línia directa, i el 27,6% ha de fer un transbordament. Pel que fa a les freqüències, la línia 5 surt cada 9 minuts en dia feiner, mentre que la 29 i la 46 passen cada 20 minuts.

 

El pla per a donar servei a l'hospital de Son Espases millorarà la situació que actualment es dóna a Son Dureta, ja que farà possible que el 90,6% de la població de Palma que tindrà Son Espases com a hospital d'àrea (més de 250.000 persones) hi disposi d'una línia directa. La resta, un 9,4%, hi podrà accedir amb un sol transbordament. Per a elaborar el pla per a donar servei a l'hospital de Son Espases, s'han tingut en compte tant els habitants dels barris que tindran el complex hospitalari com a centre de referència com els treballadors que hi faran feina.

 

La proposta també permetrà que una sèrie de barriades que ara no disposen d'una connexió directa amb Son Dureta l'aaconsegueixin amb Son Espases. Així, els següents barris guanyaran una connexió directa amb el seu centre d'àrea: Son Peretó, Son Flor, Son Serra-la Vileta, Son Roca, Son Ximelis, Son Anglada, Los Almendros-Son Pacs, Son Xigala, el Secar de la Real, Cas Capiscol, Plaça de Toros, la Indioteria (urbana), Son Rutlan i Son Cladera.

Noves línies

Línia 33  Eusebi Estada-Son Espases

Serà una línia ràpida que enllaçarà el centre de Palma amb el complex hospitalari.
Tindrà una freqüència de 15 minuts, de dilluns a divendres. Els dissabtes i els festius la freqüència serà de 20 minuts.

Línia 34 - Son Roca - Son Espases - El Rafal (perimetral)

 

Unirà de forma directa les barriades més densament poblades de l'extraradi amb el seu hospital d'àrea sense haver de passar pel centre de la ciutat. És la primera línia perimetral de l'EMT.

La línia 34 també unirà els dos polígons industrials més importants de Palma, Son Castelló i Can Valero. Tindrà una freqüència de 20 minuts al matí i de 30 minuts l'horabaixa, de dilluns a divendres. Els dissabtes i els festius la seva freqüència serà de 30 minuts.

Canvis de recorregut en línies existents

Línia 20 - Sant Agustí- Son Espases

 

La línia 20 acabarà a Son Espases i deixarà d'arribar a la Universitat de les Illes Balears (UIB). El canvi se sosté que la demanda de la línia 20 per a anar a la UIB o al Parc Bit és relativament baixa, ja que no arriba als 300 viatgers al dia.

 

La ruta acabarà dins el recinte hospitalari. Els estudiants i els treballadors que vagin a la UIB o al Parc Bit podran seguir usant la línia 19, la més utilitzada per a anar fins a la UIB, o el metro. Amb el canvi, es millorarà la freqüència. Actualment la línia 20 passa cada 25 minuts. Quan entri en funcionament Son Espases, hi haurà un autobús cada 20 minuts. Els dissabtes i els festius, la freqüència serà de 30 minuts.

Línia 29 - Circular Son Espases  

La línia 29 es mantindrà com fins ara, però arribarà fins a Son Espases. Cal tenir en compte que un 25% de la demanda actual de la línia va a Son Dureta. Amb la modificació, es mantindrà la connexió amb el seu hospital de referència, que serà Son Espases. Com a novetat, la línia arribarà fins a la Casa del Mar. La línia 29 unirà els barris de Son Cotoner, Son Espanyolet, Son Armadans, la zona de Son Dureta, la Casa del Mar, el polígon de Llevant, Pere Garau i Son Oliva amb l'hospital de Son Espases.

 

La línia 29 tindrà dos recorreguts, un cap al polígon de Llevant i l'altra cap a Son Cotoner, que  circularan de forma simultània. Tindrà una freqüència de 20 minuts, la mateixa que té ara la línia 29.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas