Editor de continguts

La línea 15 s’incorpora durant l’estiu a la xarxa de rutes nocturnes de l’EMT

NOTÍCIES

31 de maig 2018

La línea 15 s’incorpora durant l’estiu a la xarxa de rutes nocturnes de l’EMT
Des de juny i durant la temporada turística la ruta circularà les 24 hores els divendres,dissabtes i vigílies de festius

La línea 15 de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) s’incorporarà durant la temporada turística a la xarxa de línees nocturnes. D’aquesta manera, a partir de demà 1 juny els divendres,dissabtes i vigílies de festius la ruta circularà les 24 hores i permetrà donar servei tot el dia als barris del Molinar, Coll d’en Rebassa, Can Pastilla i Platja de Palma.

 

Amb el nou horari, la L15 tindrà aquest estiu els vespres de divendres, dissabtes i vigílies de festius circularà durant tot el dia. Fins a les 23 hores mantindran l’horari habitual i de les 23 a la 1.40 hores tindrà una freqüència de 20 minuts. Entre la 1.40 i les 3.15 passarà cada 30 minuts. Després, entre les 3.15 i les 5.15 hores la seva freqüència serà d’una hora. A partir d’aquest moment recuperarà l’horari habitual.

 

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat la importància de la mesura,q que permetrà “millorar el servei que dóna la xarxa de línees nocturnes”. “Un dels principals problemes que té Ciutat és la dependència del vehicle, mesures com aquesta minimitzen aquesta dependència”. A més, “ens asseguram que els joves que surten per les zones d’oci puguin tornar a casa de forma segura i que els residents que fan feina en aquests barris puguin emprar el transport públic també els vespres”, segons el Ferrer.  El regidor ha remarcat la importància de connectar “els vespres els barris més densament poblats” amb les “zones d’oci i el centre de Palma”. “Volem donar cobertura al màxim de població de Palma”, ha afirmat Ferrer.

 

Xarxa nocturna

Cal recordar que el passat desembre l’EMT va habilitar una nova xarxa de línees nocturnes que es composa de 4 línees nocturnes amb 6 trajectes diferents que connecten els barris més densament poblats amb les principals zones d’oci de Palma i, també, amb el centre. Donen servei  els divendres i dissabtes vespre i les vigílies de festius.

 

La xarxa de servei nocturn es denomina N1, N2, N3, i N4 i inclou quatre línees que tenen sis trajectes diferents. Durant aquest estiu sumarà la línea 15. Totes passen per plaça d’Espanya per poder connectar amb una altra de les línees en com a màxim cinc minuts.

  • La N1 és la línea antiga, aquella que tothom coneix com a Mussol Bus. Enllaça la Porta del Camp amb el Passeig Marítim.
  • La N2 va de Can Blau fins a Can Valero. Passa per barris com La Soledat, Nou Llevant, s’Escorxador o Camp Redó. Els barris de la carretera de Manacor, 31 de Desembre i carretera de Valldemossa.
  • La N3 uneix la zona del poliesportiu Germans Escales amb sa Indioteria. Passarà per es Rafal, son Gotleu, Pere Garau, Plaça de Toros o son Castelló. Carrers: Indalecio Prieto, Arquebisbe Aspàreg, Francesc Manuel de los Herreros i Eusebi Estada.
  • La N4 parteix de son Bonet i recorrerà el carrer Aragó (passant pels barris de Verge de Lluc, Son Rul·lan, Son Canals o els Hostalets) fins arribar a Santa Catalina i la plaça del Progrés.
  • La línea 15 surt de s’Arenal i acaba el seu recorregut a plaça de la Reina. Circula pels barris del Molinar, Coll d’en Rebassa, Can Pastilla i Platja de Palma.

 

Les tarifes són les mateixes que qualsevol altra línia urbana. Pel que fa als horaris, té una freqüència de pas per parada de 50 minuts. A plaça d’Espanya cada 25 minuts passa una de les línees. Començaran abans de la mitjanit i finalitzaran a les 6.25 hores del matí (la N1 s’allarga fins a les 6.50 hores).

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas