Editor de continguts

L'EMT lamenta els perjudicis causats a la ciutadania per unes mobilitzacions "en aquets moments absolutament injustificables"

NOTÍCIES

07 de set. 2020

L'EMT lamenta els perjudicis causats a la ciutadania per unes mobilitzacions "en aquets moments absolutament injustificables"
Els primers càlculs de l’empresa estimen que prop d’ un 60% dels busos han aturat aquest matí, en concret uns 99 dels 160 que estaven nomenats

Els primers càlculs de l’empresa estimen que prop d’un 60% dels busos han aturat aquest matí, en concret uns 99 dels 160 que estaven nomenats

Palma, 7 de setembre.- Prop d'un 60% dels busos han aturat aquest matí, en concret un total de 99 dels 160 busos que havien de sortir avui de matí s'han retirat del servei entre les 8 i les 10 hores. L’EMT ha estimat que s’han produït retrassos en el servei d’entre 20 i 30 minuts a la sortida dels busos des cotxeres en l'inici de la jornada, per l'actuació dels piquets informatius i no s’ha registrat cap incident destacable.

Els piquets que també s'han situat en parades cèntriques de la ciutat, com Plaça d'Espanya, com a mesura de pressió perquè els conductors secundessin les mobilitzacions, detenint el servei i obligant als usuaris a baixar de l'autobús en aquests punts, cosa a la qual s'han negat a fer alguns conductors

El director gerent de l'EMT, Mateu Marcús, ha lamentat els inconvenients que hagin pogut provocar aquestes mobilitzacions entre la ciutadania en un dia de pluja ja de per si complicat i quan la segona onada de la pandèmia està provocant un preocupant augment de contagis a la nostra ciutat. "Resulta decebedora la falta d'empatia que estan demostrant alguns sindicats amb la realitat que està patint la majoria d'empreses i treballadors d'aquest país. És ja gairebé una tradició que es convoqui una vaga a l'any en l'EMT, però ara no tocava. Amb la que està caient aquest càstig a la ciutadania és de el tot injustificable.", critica Marcús.

Marcús recorda que tot i el seu desacord amb el moment triat pels sindicats per organitzar aturades i vaga, en la negociació del TAMIB el divendres l'empresa va cedir i va acceptar prop d'un 40% dels  punts presentats pel Comitè d'Empresa, "encara que ja avisa’m que no cedirem en punts que considerem un autèntic abús, com pretendre cobrar el plus per maneig de diners en metàl•lic durant l'estat d'alarma, una funció que com saben bé els delegats sindicals, aquells mesos no es va realitzar per motius de prevenció sanitària".

Per la seva part, el regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, ha manifestat que “les vagues són l'últim dels recursos en una demanda laboral. No estem en aquesta situació de cap de ses maneres.”

El regidor recorda que durant aquests difícils mesos l'Empresa ha vetllat en tot moment perquè els treballadors no veiessin minvats els seus drets fonamentals, ni en congelació de salaris (s'han pujat el 2% acordat), ni Ertes o altres mesures de retallades, com sí que ha passat en la pràctica totalitat d'empreses, també algunes públiques del nostre sector. “Salvaguardar aquests drets i compensar la brutal caiguda de passatgers i ingressos, s'ha situat a l'EMT en un moment econòmic crític que ja ha provocat la intervenció i rescat de l'Empresa per part de l'Ajuntament, amb una aportació extraordinària de 16 milions d'euros.”

Dalmau afirma que l’actual equip de govern manté ferm el seu compromís en la defensa del caràcter públic de les EMT, així com dels drets retributius i laborals dels seus treballadors. “Aquests últims anys s'ha iniciat una modernització de l'EMT sense precedents, amb la contractació de nous conductors i la renovació de la flota amb autobusos moderns i més sostenibles o la recuperació com a gestió  pública del Taller que va ser privatitzat el 2000. Si la voluntat de l'Empresa fos privatitzar res d'això s'hagués fet.”

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas