Editor de continguts

L’EMT enllesteix un pla de retorn a l’escola amb un reforç del servei de més d’un 20%

NOTÍCIES

25 d’ag. 2020

L’EMT enllesteix un pla de retorn a l’escola amb un reforç del servei de més d’un 20%

 

 

A partir de dia 7 de setembre les freqüències de pas els dies feiners en hora punta a les línies que circulen pels denominats grans corredors seran d’entre 5 i 6 minuts

Amb aquestes mesures es millora el servei respecte a l’inici del curs passat amb l’objectiu d’afavorir els desplaçaments amb transport públic a centres de treball, centres escolars i hospitals

Mateu Marcús: “Continuam fent feina en línies de reforç especials per afavorir l’accés als centres escolars i aprofitam per agraïr el compromís dels treballadors que fa possible que Palma tingui un transport públic segur i de qualitat”

 

Palma, 25 agost de 2020.- L’Empresa Municipal de Transports ha enllestit un pla de tornada a l’escola que s’iniciarà el proper dilluns 7 de setembre i que permetrà augmentar els serveis i millorar les freqüències de pas.

Així, els serveis de bus s’incrementaran des de principis de setembre un 20% i un 10% addicional durant les hores punta, entre les 7:30 i les 9:30 hores del matí els dies feiners.

Aquest reforç del 20% del servei farà que la freqüència mitjana se situï entre els 8 i els 12 minuts a la major part de la xarxa. A més, s’afegeix un reforç addicional d’un 10% que permetrà dotar de més vehicles i que les freqüències de pas fins de busos siguin d’entre 5 i 6 minuts en hora punta als denominats grans corredors de la xarxa, que són aquells que circulen per les zones més densament poblades de Palma com per exemple zona Ponent amb la L4; Son Rapinya amb al a L7; La Vileta amb les línies L8 i L6, General Riera amb les línies L16 i L33; carretera de Valldemossa (L12 i L24); son Cladera, s’Indioteria (L10); carrer Aragó (L3 i L33); Pere Garau i es Rafal (L5 i L16); carretera de Manacor i Son Gotleu (L7 i L14), s’Arenal (L35, L23 ) i es Coll, Portitxol i Molinar (L 35).

A més, des de dia 7 de setembre la L1 circularà cada 20 minuts des del passeig Marítim i fins al passeig Mallorca. Les línies 27 i L28 circulars que van cap a Son Llàtzer duplicaran les freqüències respecte a l’estiu i circularan cada 30 minuts. El pla de reforç amb motiu del retorn escolar de l’EMT, a més, preveu recuperar a partir de dia 28 de setembre el servei habitual de la L19 coincidint amb l’inici del curs a la UIB.

Aquest increment de freqüències en hores punta permet millorar el servei respecte al que es fixà l’any passat amb motiu de l’inici del curs escolar.

El gerent de l’EMT, Mateu Marcús, agraeix la feina i el compromís públic que la plantilla de l’EMT han demostrat durant els darrers sis mesos marcats per la crisi sanitària de la covid-19. “L’EMT és un servei essencial per la ciutat que no ha aturat en cap moment i ha hagut de fer un esforç per adaptar-se a les indicacions de les autoritats sanitàries. Vull agraïr als treballadores i treballadores la seva implicació i compromís que fan possible diposar d’un servei de transport públic segur i de qualitat”, diu Marcús .

Marcús, en aquest sentit, detalla que l’EMT està preparant a més una sèrie de línies especials de reforç que coincidiran amb els horaris d’entrada i sortida de les escoles i Instituts allà on el servei s’ha vist modificat per les circumstàncies sanitàries.

 

Una flota segura

Des de l’EMT recorden que la totalitat de la flota està equipada actualment amb mampares, dispensadors de gel hidroalcohòlic homologats per els autoritats sanitàries a les entrades dels busos i que els vehicles viatgen amb les finestres obertes per afavorir la circulació d’aire. Cal recordar que els busos es netegen amb productes desinfectants diàriament.

En aquest sentit, des de l’EMT es recomana validar els viatges amb targeta ciutadana o bé aportant l’import exacte i es recorda que l’ús de la mascareta és obligatori al transport públic.

· Info horaris i línies EMT: http://www.emtpalma.cat/ca/inici

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas