Editor de continguts

L’EMT celebra el 8M amb una campanya on es dóna visibilitat al treball de les dones conductores d’autobús

NOTÍCIES

27 de febr. 2019

L’EMT celebra el 8M amb una campanya on es dóna visibilitat al treball de les dones conductores d’autobús

L’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) ha presentat la tercera fase de la campanya “Persones que acompanyen persones”, que té com a objectiu apropar la figura del conductor d’autobús a la ciutadania. En aquesta ocasió es centra en les dones conductores amb l’objectiu de donar visibilitat en aquest col·lectiu i celebrar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i fer-les protagonistes del transport públic de la ciutat.

El regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Joan Ferrer, ha destacat que amb aquesta acció allò que es cerca és “sumar-mos als actes del 8 de març” i “posar de manifest que a l’EMT també hi ha conductores”. “Són poquetes, només 23 d’una plantilla de 550 xofers, un percentatge molt petit”, ha explicat Ferrer. “Malauradament és un col·lectiu molt masculinitzat, existeix un estereotip grandíssim que costa molt llevar-se. Per desgràcia, encara hi ha persones que, en el segle XXI, es sorprenen que una dona condueixi. No hauria de ser així, per això posam el focus en la seva feina”, segons Ferrer. Per al regidor, “la igualtat de dones i homes és objectiu transversal de l'equip de govern, hi lluitam des de les diverses àrees, també des de Mobilitat”.

La primera dona que va iniciar la seva tasca com a conductora de l'EMT al juliol de 1988 va ser Desideria San Nicolás, que tenia aleshores 26 anys. “Va ser una pionera i qui va obrir el camí. En aquella època devia ser molt més difícil del que és ara aconseguir-ho, va combatre i rompre l’estereotip”, ha dit Ferrer. La segona dona que va començar a treballar en l'EMT i primera a jubilar-se en l'empresa, forma part d'aquesta campanya, Pilar Jiménez. Consuelo Medina, Susana Caballero, Corpus Domínguez, Patricia Montoya i Raquel Jiménez protagonitzen també la campanya, que es composa de trasseres d’autobús.

Els missatges

La imatge de cada protagonista s’acompanya d’una frase. Són les següents:

  • Consuelo Medina: “No anam a contracorrent, perquè no hi ha treballs per a homes i d’altres per a dones. Tu també pots conduir un bus, fes-ho!”. Medina duu un any i mig fent feina a l’EMT.
  • Corpus Domínguez: “La veritat, no entenc per què no es presenten més dones a conductores d’autobús. Sembla més del que en realitat és”. Duu 10 anys treballant a l’empresa.
  • Patricia Montoya: “La gent veu amb absoluta normalitat que una dona condueixi. Els que es sorprenen són una minoria”. Duu 10 anys treballant a l’empresa.
  • Pilar Jiménez: “Na Desi i jo vàrem obrir el camí i ha estat tot un orgull. Conduir un bus era la meva il·lusió des de petita i ja ho trob a faltar”. Ha estat la primera dona a jubilar-se a l’empresa. En aquesta imatge també es recorda la figura de Desideria San Nicolás.
  • Raquel Jiménez: “’Com pots dur un bus tan gran i tu tan petitona?, els contest sempre: ‘No us duim en braços, no? J’”. Duu 15 anys a l’EMT.
  • Susana Caballero: “M’encanta la meva feina, recórrer la Ciutat, tractar amb la gent. Les dones podem fer-ho exactament igual que els homes”. Fa 15 anys que treballa a l’EMT.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas