Editor de continguts

L'EMT amplia el transport a la demanda

NOTÍCIES

08 de maig 2020

L'EMT amplia el transport a la demanda
L'EMT amplia el transport a la demanda

Més informació sobre el TaD (enllaç)

Conèixer com funciona l'app del TaD (enllaç)

Detalls dels serveis TaD en PDF (descarregar)

 

El transport a la demanda permetrà destinar més vehicles a cobrir trajectes amb més usuaris durant la fase 1 de la desescalada, que suposa un increment de fins al 80% del servei

Des de dia 11 de maig les línies L9 (Son Espanyol-Sindicat), i diferents trams de les línies L11 (la Indioteria rural-Sindicat), L3 (Pont d'Inca-Pla de na Tesa), L22 (Cala Blava-plaça d'Espanya) es cobriran amb aquesta modalitat

Palma, 7 de maig de 2020.- L'Empresa Municipal de Transports de Palma i l'Àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma amplien des del pròxim dilluns dia 11 de maig el servei de transport a la demanda (TAD), que es posà en marxa de forma pilot el passat mes d'abril a diferents trams de les línies L31 (Sant Jordi-Sindicat) i a la L23 (l'Arenal-parc aquàtic-plaça d'Espanya) durant els caps de setmana.

La implantació del transport a la demanda a determinats trams i horaris a partir dilluns que ve permetrà que el transport públic arribi a més indrets i, a la vegada, destinar vehicles de més capacitat a cobrir aquells trams amb més demanda d'usuaris. En aquest sentit, cal recordar que actualment es permet fins a un 50% d'ocupació als busos.

L'EMT adopta ara aquestes mesures per a ordenar la flota de busos disponible de cara a la fase 1 de la desescalada en la qual el servei de transport públic s'incrementa fins a un 80%. L'objectiu és que els busos més grossos es puguin assignar als eixos de ciutat més densament poblats.

Així, des de la setmana que ve, aquesta modalitat de transport flexible, que ha permès ajustar de forma ràpida el servei a la demanda durant aquesta crisi sanitària de la COVID-19, s'implantarà a les següents línies:

  • L9 (Son Espanyol-Sindicat): des de les parades habituals de l'L9 es podrà accedir als punts d'intercanvi de l'Hospital de Son Espases (línies 6, 20, 29, 33, 34 i 39) i estació de metro de la UIB. Aquesta línia es recupera després d'haver estat inoperativa des que es declarà l'estat d'alarma.
  • L11 (la Indioteria-Sindicat): la connexió de les parades del camí 140 amb el nucli de la Indioteria urbà on es troben les línies 10 i 11 o la parada de Metro de Son Castelló es realitzarà mitjançant transport a la demanda. Aquesta modificació del servei ha motivat la modificació de les capçaleres de la línia 11, que des de dilluns circularà entre la parada de la plaça d'Espanya i la Indioteria i seguirà donant cobertura al polígon de Son Castelló, Son Hugo i l'eix d'Arxiduc Lluís Salvador en el seu horari habitual.
    Cal recordar que la integració tarifària de l'EMT amb el metro, que s'implantà el setembre de 2018, permet accedir al metro amb les mateixes tarifes del bus.
  • L3 (Pont d'Inca-Joan Carles I): Cal Capità i el Pla de na Tesa quedaran connectats amb la parada de bus de la capçalera de la línia 3 a Son Bonet.
  • L22 (Cala Blava-plaça d'Espanya): els trams de Son Verí Nou, Cala Blava i Bellavista quedaran connectats amb la capçalera de la línia 23 a l'Arenal al carrer de la Dragonera. Aquesta línia es recupera després d'haver estat inoperativa des que es declarà l'estat d'alarma.

 

Col·laboració amb el sector del taxi

La modalitat de servei de transport a la demanda és una mesura recollida al Pla de mobilitat de Palma, concretament a l'estratègia número 13 de les propostes del Pla.

La posada en marxa d'aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'Àrea de Mobilitat Sostenible, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i la plataforma Spare i el sector del taxi. En aquest sentit, els taxis que es vulguin incorporar a aquest servei que creix poden descarregar el protocol per a donar-s'hi d'alta al web de l'EMT: bit.ly/EMT-TAD.

Així, els usuaris i usuàries poden sol·licitar viatges des d'una app mòbil Spare o bé telefonar al 608790929. En haver sol·licitat el servei, la persona usuària es desplaça a la parada indicada amb cinc minuts d'antelació. 

 

 

 

 

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas