Editor de continguts

INFORMACIÓ ADAPTACIÓ DEL SERVEI A CAUSA DEL COVID-19

NOTÍCIES

04 d’abr. 2020

INFORMACIÓ ADAPTACIÓ DEL SERVEI A CAUSA DEL COVID-19

COMUNICAT CONJUNT EMT, SFM I TIB

Des de demà, 19/03/2020, es modifiquen els horaris de la majoria de línies de bus urbans, interurbans, metro i tren

El CTM, SFM i l’EMT han aprovat a més noves restriccions de passatge per garantir que es compleixen les distàncies mínimes entre les persones que s’han de desplaçar amb transport públic per accedir als seus llocs de treball i als serveis bàsics

El Consorci de Transports de Mallorca, que gestiona el busos interurbans TIB, SFM i l’EMT de Palma han acordat noves mesures tant de reducció de línies com les mesures de seguretat per als usuaris.

Així, com s’indica a l’article 14 del RD 463/2020 de l’estat d’alarma s’ha tingut en compte la necessitat de mantenir els horaris suficients per tal de garantir a la ciutadania l’accés amb transport públic als seus llocs de treball i als serveis bàsics (serveis sanitaris, alimentació i adquisició de productes de primera necessitat), al temps que s’adapta el servei a la situació actual una vegada comprovada la dràstica reducció d’usuaris produïda des de dilluns als tres models de transport públic de Mallorca.

Las noves freqüències i condicions entraran en vigor demà dijous dia 19.

El detall dels horaris dels busos de l’EMT es poden descarregar:

 • Laborables a partir del 14/04/2020 (Enllaç)

 • Dissabte 11/4/2020 (Enllaç)

 • Dissabtes (actualitzat serveis a partir del 4/4/2020 excepte 11/4/2020) (Enllaç)
 • Diumenge i festius (actualitzat serveis a partir del 9/4/2020) (Enllaç)

 

TIB i SFM es podran consultar durant la jornada d’avui a trensfm.com, tib.org.


Regles per als usuaris:

 • A l’interior dels busos   interurbans s’estableix una restricció genèrica de capacitat, de manera que es redueix la capacitat màxima dels busos al 50%. Així, cada duple de seients només podrà ser ocupat per una única persona; i les dues fileres més properes al conductor no podran ser ocupades.
 • Als busos de l’EMT, es prega als usuaris que triïn els seients que considerin oportuns intentant guardar les distàncies que considerin necessàries tal com s’ha anat advertint en els darrers dies. En cas d’anar dets, es prega que facin exactament el mateix.
 • Als busos de l’EMT, no està  permès pagar amb efectiu i només es poden fer servir targetes o targetes de prevenda (targetes de 10 viatges).
 • Així mateix, l’accés al bus de l’EMT es realitza obligatòriament per la segona porta enlloc de la per la porta del conductor/a. Ordenadament, els usuaris han d’adreçar-se a la part davantera per validar el títol del seu viatge.
 • En els busos del TIB es recomana també, en la mesura del que sigui possible, la utilització de la targeta intermodal, per reduir al màxim l’ús d’efectiu i la interacció amb els conductors.
 • En el tren i metro es demana mantenir la distància entre usuaris marcada per les autoritats sanitàries: un metre amb caràcter general i dos metres si la persona presenta algun símptoma de problema respiratori.  Cal tenir present que en el cas dels busos, el conductor pot controlar el compliment d’aquestes recomanacions d’entrada dels usuaris al vehicle però no els maquinistes del tren, de manera que SFM demana la màxima col·laboració dels seus usuaris, tal i com s’ha vingut fent fins ara.
 • Dràstica caiguda del número d’usuaris
 • Els usuaris de tren són aquests dies únicament un 18% dels habituals i els dels busos interurbans representen un 13%.
 • Les dades de passatge dels busos de l’EMT han caigut entre dilluns passat dia 9 de març i aquest dilluns dia 16 de març un 85%.
 • La reducció del nombre de passatgers s’ha traduït en una molt baixa ocupació dels vehicles, un fet que facilita el compliment de les distàncies  entre persones usuàries i disminueix,  per tant, els riscs de transmissió del virus. Per tant, les noves freqüències seran també les adequades per mantenir aquesta situació.


Neteja

SFM du a terme tasques de desinfecció de cada tren que arriba a la intermodal durant tota la jornada i el vespre es fa una neteja i desinfecció de totes les unitats.

Des de la setmana passada, als bus de l’Empresa Municipal de Transports de Palma i del servei interurbà del TIB s’ha reforçat la neteja diària de l'interior dels vehicles amb productes altament desinfectants i amb especial cura d'aquelles punts de contacte manual intens, com polsadors, barres de subjecció, seients màquines de venda de tiquets, validadores, etcètera.
 

 

 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas