Editor de continguts

INFORMACIÓ ADAPTACIÓ DEL SERVEI A CAUSA DEL COVID-19 (FASE 1)

NOTÍCIES

09 de maig 2020

INFORMACIÓ ADAPTACIÓ DEL SERVEI A CAUSA DEL COVID-19 (FASE 1)

HORARIS

El detall dels horaris dels busos de l’EMT es poden descarregar:

 • Laborables: actualitzat a partir del 8 de juny 2020 (Enllaç)
 • Dissabtes: actualitzat a partir del 13 de juny 2020 (Enllaç)
 • Diumenges i festius: actualitzat a partir del 12 de juny 2020 (Enllaç)

 

Important increment del servei els caps de setmana des del 16 de maig

Després de l’important esforç realitzat per l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per tal d’incrementar la seva oferta els dies feiners arran de l’entrada a la fase 1 de la transició cap a la nova normalitat, a partir de dissabte 16, l’EMT incrementa també el servei de transport públic en cap de setmana, i convida a tots els ciutadans que s’hagin de desplaçar, a que utilitzin el servei de transport públic de Ciutat.

Així, es van recuperant de forma paulatina els horaris anteriors a la declaració de l’estat d’alarma a totes aquelles línies que cobreixen els principals eixos de mobilitat de Palma i la seva àrea metropolitana que opera EMT Palma, al voltant de l’estructura de 12 corredors d’alta freqüència que connecten els barris més densament poblats amb el centre de Palma.

Així, de Ponent a Llevant, es recuperen els horaris dels corredors d’alta freqüència a les línies 4 (el Terreno, Portopí, Cala Major i ses Illetes), 7 (Son Rapinya), 8 (Son Roca), 16 i 33 (General Riera), 12 i 24 (carretera de Valldemossa), 10 (Son Oliva, Son Cladera i sa Indioteria), 3 i 33 (carrer Aragó i Pont d’Inca), 5 (Pere Garau, Son Gotleu, es Rafal i es Viver), 7 (carrer Manacor), 12 i 24 (Foners i Nou Llevant), 35 (es Molinar, es Coll, Can Pastilla), 25 (s’Arenal).

Així mateix, altres línies que complementen la xarxa troncal també  veuen incrementat el seu servei son les línies 14, 20, 23, 28, 29, 39, 46 i 47. Així mateix, els ajustaments als torns dels treballadors dels centres sanitaris s’han inclòs en l’elaboració d’aquest horari de transició cap a la nova normalitat, doncs es considera molt valuosa la coordinació entre institucions que sense dubte s’ha enfortit, i les aportacions del personal essencial que ha seguit confiant en el transport públic pel seus desplaçaments ineludibles.

Tot i això, la normalitat encara no ha arribat ni al port ni a l’aeroport, ni tampoc a la zona hotelera de Platja de Palma, i per tant les línies A1, A2, i 1 mantenen uns horaris extraordinaris, i les línies que donen servei a Platja de Palma no s’han reforçat tal com es fa habitualment en aquestes dates de l’any, per concentrar el màxim servei possible d’acord amb les limitacions i directrius marcades pel Govern de l’Estat a les zones més densament poblades de Ciutat, on es preveu una major concentració de persones i desplaçaments.

En aquest sentit, es vol recordar també que l’ocupació màxima permesa als autobusos és inferior a l’habitual, que l’ús de mascaretes és obligatori per viatjar en transport públic a tot l’Estat, i que és obligatori accedir al bus per la porta del davant i validar el títol corresponent amb una targeta ciutadana o Bono10 de forma preferent, o abonar el bitllet senzill al conductor amb l’import exacte de 2€ sempre que sigui possible.

 

Tot a punt a l’EMT perquè des del 11 de maig el servei es reforci fins el 80% entre setmana

Els busos que circulen per les zones més poblades de Palma passaran cada 7-15 minuts i cada 4-6 minuts en hora punta

Es mantenen amb horaris extraordinaris les línies que circulen cap a espais que encara no han recuperat la normalitat com Aeroport, Port i UIB

Palma, 9 de maig de 2020.- L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ja està a punt per incrementar fins a un 80% els seus horaris des de dilluns dia 11 de maig, dia en què Palma entra a la fase 1 de la transició cap a la nova normalitat.

En aquest sentit, l’EMT recorda que per accedir al bus és obligatori l’ús de mascareta i validar el trajecte preferentment amb targeta ciutadana , Bono10 o bé aportant l’import exacte del bitllet senzill (2 euros) en la mesura que sigui possible. A la fase I l’ocupació dels busos és de fins a un 50% del seu aforament.

Així, dilluns el servei es reforça especialment a les línies que circulen per les zones de Palma més poblades (grans corredors) on,  en funció de cada línia, passarà un bus cada 7-15 minuts. Així, a les línies 3 (Pont d’Inca-Joan Carles I), 5 (Es Rafal Nou-Plaça Progrés), 7 (Son Gotleu-Son Vida) i 8 (Son Roca-Sindicat) que són les que registren més afluència de passatgers, circularà un bus cada 4-6 minuts en hora punta.

Es recuperen també els horaris habituals als corredors d’alta freqüència a les línies 4 (el Terreno, Portopí, Cala Major i ses Illetes), 7 (Son Rapinya), 8(Son Roca), 16 i 33 (General Riera), 12 i 24 (carretera de Valldemossa), 10 (Son Oliva, Son Cladera i sa Indioteria), 3 (carrer Aragó i Pont d’Inca), 5 (Pere Garau, Son Gotleu, es Rafal i es Viver), 7 (carrer Manacor), 12 i 24 (Foners i Nou Llevant), 35 (es Molinar, es Coll, Can Pastilla) i  25 (s’Arenal). També recupera el seu horari habitual després d’haver estat funcionant mitjançant taxi a la demanda durant els caps de setmana i festius la línea 23 (s’Arenal-Parc Aquàtic-Plaça d’Espanya).

També recuperen els seus horaris habituals les línies 6 (Son Espases-Sindicat), 14 (Sant Jordi-plaça d’Espanya), 20 (Portopí-Son Espases), 29 (Son Espases-plaça Progrés), 39 (Son Espases-Palau de Congressos) 46 (la Bonanova-Sindicat)  i 47 (Gènova-Sindicat) .

En el cas de les línies que circulen cap a Hospitals es mantenen els ajustos que s’han anat realitzat entre març i abril amb els torns dels seus treballadors, ja que aquesta coordinació ha resultat molt valuosa i molts treballadors sanitaris han confiat en el transport públic durant aquesta crisi sanitària de la covid-19.

Els vehicles que es desplacen a espais de Palma que no han recuperat encara la normalitat com la UIB, Port, Aeroport i la zona hotelera de Platja de Palma  mantenen horaris extraordinaris. Així, les línies A1 (Aeroport-Palma Centre), A2 Aeorport-s’Arenal), 1 (Portopí-Palau de Congressos) i 19 (UIB i Parc Bit-Porta d’es Camp) no s’han reforçat com si es feia a altres temporades turístiques.

 

Sis línies amb el servei de Transport a la demanda

Dilluns entra en vigor el servei de Transport a la demanda (TAD) a diferents trams de quatre noves línies: L9 (Son Espanyol-Sindicat), L11 (sa Indioteria rural-Sindicat), L3 (Pont d’Inca-Pla de na Tesa) i L22 (Cala Blava-plaça d’Espanya).

Aquesta nova modalitat de transport, que s’ha posat en marxa amb la col·laboració de les àrea de Mobilitat Sostenible i el sector del taxi, permet recuperar les línies 9  i 22 i reduir el temps d’espera dels usuaris a un màxim de 10 minuts. Cal recordar que TAD ha funcionat a determinats trams i horaris de les línies 23 en dissabtes, diumenges i festius i a la línia 31 (Sant Jordi-Sindicat) ha funcionat amb èxit mitjançant aquest servei des del passat 4 d’abril.

Les persones interessades a  poden sol·licitar Transport a la demanda ho poden fer via la App Spare: (Enllaç iOS i enllaç Android).

En cas de precisar ajudar poden cridar per telèfon al 608790929. En haver sol·licitat el servei la persona usuària es desplaça a l’aturada indicada amb cinc minuts d’antelació.

 

Obertura de les oficines de l’EMT amb cita prèvia

Les oficines de l’EMT situades al carrer Anselm Clavé tornen a obrir les severs portes des de dilluns perquè els ciutadans puguin tornar a fer els seus tràmits de Targeta Ciutadana. Des de dilluns passat ja s’han concertat cites prèvies i es recorda que per ser atès cal haver demanat cita via la web. 

 

Sol·licitar cita

 

 

 

 

-- COMUNICAT CONJUNT EMT, SFM I TIB 19/3/2020 --

Des de demà, 19/03/2020, es modifiquen els horaris de la majoria de línies de bus urbans, interurbans, metro i tren

El CTM, SFM i l’EMT han aprovat a més noves restriccions de passatge per garantir que es compleixen les distàncies mínimes entre les persones que s’han de desplaçar amb transport públic per accedir als seus llocs de treball i als serveis bàsics

El Consorci de Transports de Mallorca, que gestiona el busos interurbans TIB, SFM i l’EMT de Palma han acordat noves mesures tant de reducció de línies com les mesures de seguretat per als usuaris.

Així, com s’indica a l’article 14 del RD 463/2020 de l’estat d’alarma s’ha tingut en compte la necessitat de mantenir els horaris suficients per tal de garantir a la ciutadania l’accés amb transport públic als seus llocs de treball i als serveis bàsics (serveis sanitaris, alimentació i adquisició de productes de primera necessitat), al temps que s’adapta el servei a la situació actual una vegada comprovada la dràstica reducció d’usuaris produïda des de dilluns als tres models de transport públic de Mallorca.

Las noves freqüències i condicions entraran en vigor demà dijous dia 19.

El detall dels horaris dels busos de l’EMT es poden descarregar:

 • Laborables: actualitzat a partir de l'11 de maig 2020 (Enllaç)
 • Dissabtes, diumenges i festius (Enllaç)

 

TIB i SFM es podran consultar durant la jornada d’avui a trensfm.com, tib.org.


Regles per als usuaris:

 • A l’interior dels busos   interurbans s’estableix una restricció genèrica de capacitat, de manera que es redueix la capacitat màxima dels busos al 50%. Així, cada duple de seients només podrà ser ocupat per una única persona; i les dues fileres més properes al conductor no podran ser ocupades.
 • Als busos de l’EMT, es prega als usuaris que triïn els seients que considerin oportuns intentant guardar les distàncies que considerin necessàries tal com s’ha anat advertint en els darrers dies. En cas d’anar dets, es prega que facin exactament el mateix.
 • Als busos de l’EMT, no està  permès pagar amb efectiu i només es poden fer servir targetes o targetes de prevenda (targetes de 10 viatges).
 • Així mateix, l’accés al bus de l’EMT es realitza obligatòriament per la segona porta enlloc de la per la porta del conductor/a. Ordenadament, els usuaris han d’adreçar-se a la part davantera per validar el títol del seu viatge.
 • En els busos del TIB es recomana també, en la mesura del que sigui possible, la utilització de la targeta intermodal, per reduir al màxim l’ús d’efectiu i la interacció amb els conductors.
 • En el tren i metro es demana mantenir la distància entre usuaris marcada per les autoritats sanitàries: un metre amb caràcter general i dos metres si la persona presenta algun símptoma de problema respiratori.  Cal tenir present que en el cas dels busos, el conductor pot controlar el compliment d’aquestes recomanacions d’entrada dels usuaris al vehicle però no els maquinistes del tren, de manera que SFM demana la màxima col·laboració dels seus usuaris, tal i com s’ha vingut fent fins ara.
 • Dràstica caiguda del número d’usuaris
 • Els usuaris de tren són aquests dies únicament un 18% dels habituals i els dels busos interurbans representen un 13%.
 • Les dades de passatge dels busos de l’EMT han caigut entre dilluns passat dia 9 de març i aquest dilluns dia 16 de març un 85%.
 • La reducció del nombre de passatgers s’ha traduït en una molt baixa ocupació dels vehicles, un fet que facilita el compliment de les distàncies  entre persones usuàries i disminueix,  per tant, els riscs de transmissió del virus. Per tant, les noves freqüències seran també les adequades per mantenir aquesta situació.


Neteja

SFM du a terme tasques de desinfecció de cada tren que arriba a la intermodal durant tota la jornada i el vespre es fa una neteja i desinfecció de totes les unitats.

Des de la setmana passada, als bus de l’Empresa Municipal de Transports de Palma i del servei interurbà del TIB s’ha reforçat la neteja diària de l'interior dels vehicles amb productes altament desinfectants i amb especial cura d'aquelles punts de contacte manual intens, com polsadors, barres de subjecció, seients màquines de venda de tiquets, validadores, etcètera.
 

 

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas