Editor de continguts

El transport a demanda arriba a Son Roca, Sant Agustí i La Soledat-Nou Llevant

NOTÍCIES

18 d’oct. 2018

El transport a demanda arriba a Son Roca, Sant Agustí i La Soledat-Nou Llevant
L’EMT habilita el servei per donar cobertura a les necessitats sanitàries dels veïnats dels quatre barris de Ciutat

El transport a la demanda arriba des d’avui als barris de Son Roca, Sant Agustí, La Soledat i Nou Llevant. L’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) ha habilitat aquest servei que el gestiona l’EMT i que es presta mitjançant taxis. Amb aquesta actuació es dóna resposta a les peticions dels veïnats de la zona, que havien sol·licitat que s’instaurés un sistema de transport públic que els connectés amb els seus hospitals de referència o centres d’atenció primària.

 

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat que “l’ampliació del transport a la demanda incideix en aquells barris on no és possible cobrir les necessitats mitjançant una línea de l’EMT”. “La mobilitat és una eina de democratització de la ciutat, tothom ha de poder accedir al transport públic”, ha afirmat Ferrer.

 

Funcionament

La persona que vulgui emprar aquest servei ha de comprar uns tiquets a les oficines de l’EMT que haurà d’entregar al taxista. El servei connectarà amb els següents centres sanitaris:

  • Sant Agustí: connectarà amb l’hospital de Son Espases i el CAP Sant Agustí. La reforma de la línea 20, feta per motius tècnics, va originar que dues aturades quedessin més enfora de la línea 46, que dóna servei al barri. “Atenent a les necessitats de la zona, hem instaurat el bus a demana per a la Gent Gran i les persones amb mobilitat reduïda”, ha explicat el regidor. D’aquesta manera, podran sol·licitar el servei la gent que tingui el Carnet Gran i el Carnet Verd.
  • Son Roca: L’objectiu era que els residents poguessin anar fins al seu hospital de referència, Son Espases. En aquest barri s’instaurarà com a experiència pilot i el talonari de tiquets es podran comprar a les oficines de l’EMT i a l’associació de veïnats de la barriada.
  • La Soledat i Nou Llevant: es connectarà amb el centre de salut Emili Darder perquè l’actual servei de bus no permetia fer la connexió.

 

El transport a demanda té com a objectiu cobrir les seves necessitats sanitàries dels residents a les zones on s’instaura. Ja existia a Casa Blanca, Can Valent, Es Pinaret, Puntiró, Sa Garriga, Son Gual, Torre de n’Hug i sa Garriga. Per sol·licitar el servei s’ha de fer amb un mínim de dues hores d’antelació i els de primera hora, el dia anterior, a través del telèfon 608790929. Funciona de les 8 i les 20 hores de dilluns a divendres i els dissabtes al matí. La seva freqüència és d’una mitja de 60 minuts.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas